Nicky, Mike en Suus vinden zeehond in Schagerbrug

Nieuws
De gevonden zeehond, zwemmend in Schagerbrug.
De gevonden zeehond, zwemmend in Schagerbrug. (Foto: Nicky Kroon.)

SCHAGERBRUG - Vanuit Callantsoog fietsten Nicky (14), Mike (12) en Suus (12) woensdagochtend naar het Regius College Schagen. Toen zij door Schagerbrug fietsten, merkte Mike Kroon iets vreemds op langs de Dijkweg. “Mijn broertje zag iets groots zwemmen en riep mij en Suus meteen terug”, vertelt Nicky. Het drietal zag een zeehonden zwemmen in de sloot.

Nicky vraagt zich lachend af wat een zeehond in een sloot in Schagerbrug doet. Mike belde de dierenambulance en Nicky haar moeder. De plaatselijke dierenambulance verwees hun door naar Alkmaar. “We hebben driekwartier moeten wachten tot ze er waren. Helaas was de zeehond toen al weg. Wanneer inwoners de zeehond spotten moeten ze opnieuw de dierenambulance bellen.”

Voor de drie tieners begon hun dag dus even anders dan gepland. De moeder van Nicky en Mike moest school bellen om te melden dat ze later zouden zijn. Nicky schiet opnieuw in de lach. “Dan vraagt de school waarom, en moet mijn moeder vertellen dat we een zeehond hebben gevonden. Wie vindt er nou een zeehond in de sloot in Schagerbrug? “