VV Dirkshorn sluit overeenkomst met KNVB en FIFA over WK Vrouwen

Nieuws
VV Dirkshorn sluit overeenkomst met KNVB en FIFA.
VV Dirkshorn sluit overeenkomst met KNVB en FIFA. (Foto: Job Nieuman)

DIRKSHORN - De prachtige grasmat waarop voetbalvereniging Dirkshorn elk jaar de selectie van AZ ontvangt voor oefenwedstrijden is ook de KNVB opgevallen. Dirkshorn is zodoende in beeld als trainingsbasis voor het WK Vrouwen, dat in 2027 mogelijk in Nederland plaatsvindt. Daarvoor is inmiddels een overeenkomst met de FIFA en de KNVB getekend.

Nederland, België en Duitsland trekken samen op om het WK Vrouwen in de wacht te slepen. Mocht het WK 2027 inderdaad aan deze landen worden toegewezen, dan zal een van de deelnemende teams haar trainingen afwerken op het complex in Dirkshorn. Geweldig nieuws voor deze mooie vereniging! 

Hoe zit het precies? Voorzitter Henk Rijs kreeg eerder dit jaar een opvallend telefoontje. De KNVB had gehoord dat de organisatie rondom oefenwedstrijden van AZ in Dirkshorn altijd dik voor elkaar is. Een delegatie van de bond wilde graag eens langskomen om een kijkje te nemen. Niet veel later is er, mede door snel en goed handelen van de gemeente Schagen, schot in de zaak gekomen. 

Een groot compliment voor de grasmeesters, maar natuurlijk ook alle andere vrijwilligers die jaarlijks bij de komst van AZ in Dirkshorn betrokken zijn!