UPDATE

Pien Smit en Isabel Grevelt sluiten NK goed af

Nieuws
Isabel Grevelt en Pien Smit.
Isabel Grevelt en Pien Smit. (Foto: aangeleverd)

WAARLAND / PETTEN - Het Daikin NK Allround & Sprint markeert het afsluitende grote schaatstoernooi van dit seizoen in Nederland. Tijdens vorig weekend werden de nationale titels worden toegekend, en zullen er nog zes startbewijzen verdiend kunnen worden voor het WK Allround & Sprint. Waarlandse Pien Smit en Pettemer Isabel Grevelt stonden aan de start.

Pien behaalde een knappe zevende plek op het NK-sprint. Haar trainingsmaatje in het Development Team Fryslân Isabel Grevelt wist de eerste plek te behalen. Mooie resultaten voor de niet-commerciële Fryslân ploeg die dit weekend de degens kruiste tegen gesponsorde teams als Reggeborgh en Jumbo Visma.

Terugblik

Isabel vond het toernooi ontzettend spannend. Ze vertelt dat het bij een NK Sprint belangrijk is om vier stabiele ritten te rijden. “Daar zitten altijd ritten bij die minder gaan en die beter gaan. Mijn laatste 1.000 meter was de beste van het NK Sprint voor mij. Ik stond met een voorsprong voor na drie afstanden. Marrit Fledderus reed een goede 500 meter, daardoor moest ik een goede 1.000 meter neerzetten.” Om de eerste plaats te bemachtigen moest Grevelt sneller rijden dan de dag ervoor. Het geloof in haar zelf werd een klein beetje minder. Niet zo gek volgens Isabel, want als zoiets spannends je te wachten staat, dan gaat dat automatisch. “Het gaat tenslotte om een Nederlandse titel een WK ticket. Anders werd het zilver. Het was lastig om mezelf er toe te zetten, om er vol voor te gaan. Toch heb ik mezelf overtroffen, in het laatste stukje van de laatste ronde heb ik het goed gemaakt. Zo bemachtigde ik de eerste plaats definitief.” Goud voor Isabel met een Nederlandse titel plus een ticket voor het WK in Inzell. Vol emoties heeft ze genoten van dit overweldigende weekend. Ze gaat zich klaarstomen voor het WK. “Inzell heeft een bijzondere baan, het is altijd leuk om daar te rijden. Daar kijk ik naar uit”, glimlacht ze.


Ook Pien Smit blikt terug op het NK Sprint in het mooie Thialf te Heerenveen. Op het programma stonden ook voor haar twee keer de 500 meter en twee keer de 1.000 meter. “Mijn eerste 500 meter ging helaas niet zoals gepland, maar ik kon meteen de knop omzetten. De 1.000 meter ging beter. Daar ben ik trots op.” Ze nam de verbeterpunten mee naar het hotel om de volgende dag vol goede moed het toernooi te hervatten. Beide afstanden verliepen beter en dit leverde Pien een zevende plek op in het eindklassement.