Aanleg glasvezelnetwerk DELTA Netwerk start binnenkort.
Aanleg glasvezelnetwerk DELTA Netwerk start binnenkort. (Foto: aangeleverd)

Glasvezel aanleg in kleine dorpen van gemeente Schagen start binnenkort

Partnerbijdrage

SCHAGEN - Goed nieuws! Na een succesvolle glasvezelcampagne start DELTA Netwerk binnenkort met de glasvezelaanleg in de kleine dorpen van de gemeente Schagen. Heb je nog geen glasvezelabonnement afgesloten? Je krijgt nog tot en met 15 januari 2023 om een abonnement af te sluiten.

Aanmelden kan nog tot en met 15 januari

De inzet van supporters en lokale partijen zijn onmisbaar. Sonja Jansma, projectleider bij DELTA Netwerk: “Tijdens de campagne is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel in de kleine dorpen van de gemeente Schagen komt. Supporters en lokale verkopers hebben alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want in de laatste weken was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!”

Voor alle woningen

Alle inwoners in Burgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Petten, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Tuitjenhorn en Waarland die in aanmerking komen voor glasvezel, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de vervolgstappen. Daarin wordt kenbaar gemaakt dat zij alle woningen een glasvezelaansluiting willen aanbieden.

Waarom gebeurt dit? Tijdens de aanleg gaan ze langs woningen, ook van bewoners die zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Op deze manier worden alle woningen voorbereid op de toekomst. “De overlast blijft beperkt, de straat hoeft dan namelijk maar één keer open. Wel is het zo dat men pas gebruik kan maken van de glasvezelaansluiting wanneer een glasvezelabonnement is afgesloten.”

Aanmelden kan nog tot en met 15 januari 2023. Kijk voor meer informatie op deltanetwerk.nl of ga langs bij een lokale verkoper in de buurt.

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8.000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.

Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart? Politiek 30 jan, 10:45
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 30 jan, 10:41
Afbeelding
Muziek aan de keukentafel in Valkkoog Uitgaan 30 jan, 10:41
Afbeelding
Ode aan Ramses in Dirkshorn Uitgaan 30 jan, 10:29
Afbeelding
Workshop Schrijven voor mantelzorgers Algemeen 27 jan, 11:00
Afbeelding
Stampvolle en loodzware vuilniszakken: vrijwilligers rapen vuil Algemeen 26 jan, 15:07
Afbeelding
Woning gesloten na aantreffen verdovende middelen Algemeen 26 jan, 12:56
Afbeelding
'Met ons vakkundige team willen we iedereen helpen' Algemeen 26 jan, 11:17
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Fototaart voor klas van winnaar Cas Algemeen 25 jan, 16:27
Afbeelding
Op de koffie bij de SP Algemeen 25 jan, 15:42
Afbeelding
Brandstichting in Schagen: drie voertuigen in brand 112-nieuws 25 jan, 03:59