Koningsdag 2024 in Schagen: dit is er te doen!

Uitgaan
Het wordt weer één groot feest op Koningsdag in Schagen!
Het wordt weer één groot feest op Koningsdag in Schagen! (Foto: PixaBay)

SCHAGEN - De tijd vliegt, Koningsdag komt er alweer bijna aan! Koningsdag 2024 in Schagen: dit is er te doen!

In 2024 zal Koningsdag plaatsvinden op zaterdag 27 april. Het wordt weer een dag vol festiviteiten met vrijmarkten, concerten en andere evenementen.  

Wat gaat er gebeuren op Koningsdag in Schagen? Tot nu toe weten we dit:

Schagen

Koningsdag 27 april van 14:00 tot 22:00 uur: 

Tijdens Koningsdag Schagen is het weer feest voor jong en oud op de Markt in Schagen. Gezelligheid en breed vermaak met veel live optredens op het podium aan de kant van onder andere De Gevel, Havana, Piet Pann, Pand 5.

Vrijmarkt Schagen

Tijdens Koningsdag, zaterdag 27 april, is er in het centrum van Schagen een vrijmarkt. Het is vanaf 6:00 uur mogelijk om een plekje op de vrijmarkt in te nemen. Dit is op eigen risico en initiatief. De vrijmarkt duurt tot 13.30 uur. Tijdens Koningsdag en de daaropvolgende ochtend zijn diverse wegen (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer, zie kaartje. Tussen 5:00 en 23:00 uur zijn de Markt, Torenstraat en Nieuwstraat (gedeeltelijk) afgesloten voor het verkeer. De Gedempte Gracht en Laan zijn van 5:00 tot 14:00 uur (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer. 

Programma gaat verder onder de afbeelding.


(Gedeeltelijk) afgesloten wegen.

Verkopers op de vrijmarkt moeten er rekening mee houden dat er vanaf 14:00 uur muziekoptredens zullen plaatsvinden op de podiumwagen aan de Noordzijde van de kerk. Na 13.30 uur ruimen de verkopers hun eigen verkoopplaats op. Op de Nieuwstraat en Laan staan containers om niet verkochte spullen in te gooien.

Om de vrijmarkt gezellig en vooral veilig te laten verlopen gelden er een aantal regels:


Tuitjenhorn

Koningsdag 2024 in Tuitjenhorn: feestelijk programma voor jong en oud!

Zaterdag 27 april 2024 opent Koningsdag om 09:00 uur bij het St. Jozefpark, met de aanwezigheid van de Burgemeester van Kampen. Trek je mooiste Koningsdag outfit aan en sluit aan bij de optocht naar Sportpark de Kuil, begeleid door de Fanfare. Op het sportpark wacht een act van Jordy Kuys, met leuke prijzen in het verschiet.

Panna Toernooi

Voor de avontuurlijke zielen zijn er verschillende activiteiten, van stormbaan tot spelletjes, schminken en een photobooth. En voor voetballiefhebbers begint de voorselectie van het Panna Toernooi, met inschrijvingen tot 20 april. Mail, app of bel naar oranjetuitjenhorn@hotmail.com of 06-27894205.

Om 09:30 uur kunnen senioren genieten van een gezellig samenzijn in het St. Jozefpark, met muzikaal entertainment van de “Klankentappers”. Een uitnodiging geldt voor alle senioren, ongeacht hun woonplaats.

Het programma eindigt om 12:00 uur op het sportpark en in het St. Jozefpark, maar de festiviteiten gaan door met de start van de vrijmarkt om 13:30 uur op de Dorpsstraat. Vergeet niet je plekje te reserveren via oranjetuitjenhorn@hotmail.com. Tegelijkertijd vindt de finale van het Panna Toernooi plaats voor Café de Vriendschap, waar fanatieke voetballers strijden om de overwinning. De vrijmarkt sluit haar deuren om 16:30 uur, dus kom langs, geniet en maak er een onvergetelijke Koningsdag van in Tuitjenhorn!

Warmenhuizen

Koningsdag 2024 in volle swing bij Sporthal De Doorbraak!

Om 10:00 uur trapt de Percussiegroep Harmonie DSV Koningsdag af met een bruisende opening.

De kindervrijmarkt start om 10:00 uur in de sporthal, waar kinderen tot 13:00 uur hun spullen kunnen verkopen. Aanmelden kan via info@jvbase.nl of bij Linda van de Watering via 06-29538697 (via app/sms) tot 26 april 20:00 uur. Bij mooi weer verhuist de markt naar buiten.

Om 11:00 uur beginnen de spelletjes voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, in de sporthal of bij mooi weer op het voetbalveld. Vrijwilligers zijn nog welkom en kunnen zich aanmelden via het bovengenoemde emailadres of telefoonnummer.

Vanaf 12:00 uur tot 15:00 uur kunnen deelnemers bij de kantine in de sporthal een deelnameformulier halen voor de fietssterrit van ongeveer 25 kilometer.

Om 13:00 uur kunnen de kleintjes broodjes bakken, terwijl van 13:00 uur tot 16:30 uur de Laser Game Arena geopend is voor jongeren vanaf 7 jaar.

Schminkers worden nog gezocht voor de schminkactiviteit, vanaf 14:00 uur in of bij de sporthal.

Vanaf 13:30 uur zijn er luchtkussens en speelattributen voor de kleintjes, terwijl oudere kinderen vanaf 14:00 uur kunnen genieten van sport en spel, mogelijk ook buiten bij mooi weer.

Het feest barst los vanaf 14:00 uur in de sportkantine met feestduo “2 BIER ZONDER BACO”.

En voor de jonge feestvierders is er van 19:00 uur tot 20:30 uur een kinderdisco in de BASE-ruimte boven in het Dorpshuis.

Uitgaan

Vanaf 14:00 uur kun je ook van feest genieten in het Bolletjescafé. Dit wordt gevierd met de Keizers van rockmuziek ‘De Hijgende Herten’ ook de draaiende Kroonprins ‘DJ Harry Brown’ is weer van de partij. De toegang is gratis 

‘t Zand

Koningsdag 27 april: van 10.00 tot 13.00 uur: Dorps zeskamp ‘t Zand. Locatie voetbalcomplex geel/zwart vanaf groep 1 t/m 8.

Waarland

De versierde fietstocht start 09.15 uur vanaf de voormalige Posthoorn aan de Veluweweg. Aanvang 09.00 uur. Direct na de prijsuitreiking van de versierde fietsen vinden de spelletjes op het oranjeveld plaats (Landmanstraat)

Tussen 14.00 en 15.30 uur is de kleedjesmarkt in het Dorpshuis. Leg je kleedje neer en verkoop hier jouw spullen.

Vanaf 14.00 uur start de fietstocht vanaf het Dorpshuis. De route is 25 kilometer lang en onderweg kun je genieten van een heerlijke koffiestop. 

Callantsoog

Koningsdagwandeling, genieten van de veelzijdige natuur en de rust in het Zwanenwater. Markten, spelletjes, optredens, feesten. Heel veel gezellige drukte. Heb jij meer behoefte aan rust en ruimte? Ga dan met de boswachter mee op pad en ontdek de schoonheid, ruimte en stilte in het Zwanenwater.

De boswachter neemt je op deze speciale dag mee door bos en duin op zoek naar alle bijzonderheden die dit gebied te bieden heeft. Hier hoor je alleen het gefluit van de vele vogeltjes. En geniet je van bloeiende planten. Je komt op plekken waar je als gewone bezoekers niet mag komen. Leden betalen 7,- (t/m 12 jaar 3,50,- euro), niet-leden betalen 10,- euro (t/m 12 jaar 5,- euro). Tickets via: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/zwanenwater/agenda/

Petten

Koningsdag in Petten belooft een prachtige dag te worden. De voorbereidingen voor de festiviteiten zijn in volle gang. Vanaf 12.00 uur barst het feest los op en rond het plein. De pret begint in Petten al vrijdagavond, met het traditionele katknuppelen bij De Branding, een opwarmertje voor wat komen gaat. Zaterdag wordt het feest voortgezet met een vrijmarkt, tal van activiteiten voor de kinderen en zelfs een geplande fiets- en motorrit. Maar het hoogtepunt van de dag vindt plaats op Plein 1945, waar vanaf de middag gezellige muziek van alle tijd de sfeer verder zal verhogen. De festiviteiten duren tot ongeveer 18.00 uur.


Mail de redactie

Koningsdag 27 april: Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Staat jouw evenement binnen de gemeente Schagen er niet tussen? Mail het naar redactie.schagen@rodi.nl.

Afbeelding