Kort nieuws uit Schiedam

Nieuws
Rodi Logo.
Rodi Logo. (Foto: Rodi)

Kort nieuws uit Schiedam

Rij mee met Scootmobielroutes

Gidsen van de Historische Vereniging Schiedam en vrijwilligers van Seniorenwelzijn nemen geïnteresseerden mee langs de historische pareltjes in de stad. Per route worden historische gebouwen en plekken in 1 wijk bezocht. Daarnaast genieten we van de gezelligheid en ontmoeting met elkaar.
De rit start om 10.30 uur (10 uur inloop met koffie). 12.30 uur lunchen we samen. En om 14.00 uur is de asluiting. Deelname kost 8,00 euro per persoon incl. lunch en koffie/thee.
De routes worden gereden op vrijdag 17 mei in Kethel, 21 juni in West, vrijdag 12 juli in Noord, 23 augustus in Oost, 27 september in Zuid. Bij slecht weer wordt de datum aangepast.
Aanmelden kan bij Miriam van Boxtel van Seniorenwelzijn op 06 57 45 26 14 of via mvanboxtel@seniorenwelzijn.nl. Betalen kan bij de start van de rit.

Open repetitie Stand Together

Op woensdag 15 mei is iedereen van harte welkom bij de open repetitie van het koor Stand Together. De repetitie wordt gehouden in De Werf, Kerkweg 46-C, Schiedam-Kethel. Kijk voor meer informatie op de website: www.standtogether.nl.

Repair Café is De Vijf Molens

Kom met je kapotte spullen naar het Repair Café. Ruim 30 vrijwilligers staan er klaar om spullen gratis te repareren. Denk aan koffieapparaten, (kinder)fietsen, rollators, audio- en video apparatuur, kleding, verlichting, stofzuigers en nog veel meer. Adres : Nieuwe Damlaan 818. Wanneer : zaterdag 18 mei a.s. van 9:30 tot 12:00 uur. Aanmelden tot 11:00 uur.

Containertrap

Het Luxor Theater start een crowdfundingcampagne voor de Containertrap, een culturele hotspot in het Rijnhavengebied. Het project biedt ruimte aan nieuwe theatermakers en bevordert ontmoeting en innovatie. Donaties zijn welkom via www.luxortheater.nl/crowdfunding. Verschillende tegenprestaties beschikbaar. Campagne loopt tot 3 juni.