GroenLinks fikst 500 kilo aardappels en 330 kilo sinaasappels voor Voedselbank Schiedam

Nieuws
GroenLinks/Sun van Dijk. “GroenLinks-fractievoorzitter Yorick Haan draagt 500 kilo aardappels over aan de Voedselbank Schiedam.”
GroenLinks/Sun van Dijk. “GroenLinks-fractievoorzitter Yorick Haan draagt 500 kilo aardappels over aan de Voedselbank Schiedam.” (Foto: )

Ontdek hoe GroenLinks Schiedam de jaarlijkse opbrengst van winddelen aanwendt om de Voedselbank Schiedam te steunen. Lees hoe hun initiatief, onder leiding van Krispijn Beek, bijdraagt aan het verminderen van energiearmoede en het bestrijden van armoede in de gemeenschap.

GroenLinks Schiedam heeft een hartverwarmende stap gezet door de opbrengst van hun winddelen in te zetten voor de ondersteuning van de Voedselbank Schiedam. Ontdek hoe het initiatief van Krispijn Beek in 2022 resulteerde in de aanschaf van 500 kilo biologische aardappelen en 330 kilo biologische sinaasappels, allemaal mogelijk gemaakt door de opbrengst van de winddelen.

In een eerdere inzet van de opbrengst werden in 2022 en 2023 donaties gedaan aan de Energiebank Schiedam, waarmee €10.000 aan energiearmoede werd bestreden. Met de Energiebank nu gestopt, heeft GroenLinks Schiedam besloten de steun te verleggen naar de Voedselbank om de armoede in de gemeenschap verder aan te pakken.

GroenLinks-fractievoorzitter Yorick Haan benadrukt het belang van deze acties in de strijd tegen armoede in Schiedam. Serkan Kilickaya’s voortdurende inspanningen om het gemeentelijke armoedebeleid te verbeteren, worden ondersteund door deze donaties. Door de opbrengst van de winddelen om te zetten in verse groenten en fruit draagt de partij bij aan de ondersteuning van mensen in nood, samen met organisaties zoals de Voedselbank en stichting Net Niet Genoeg.

De genereuze donatie werd mede mogelijk gemaakt door de hulp van twee lokale bedrijven. BLOOM your message bood onderdak aan de aardappelen, terwijl Heco Cargo Control hun heftruck inzette om de vrachtwagen van de Voedselbank te laden, waarmee de distributie werd gefaciliteerd.