Schiedamse Triatlon voor senioren

Sport
Zwemmen, wandelen en fietsen vormen de onderdelen  van de Schiedamse triatlon. Winnen is geen optie. Genieten wel. (Foto: PR).
Zwemmen, wandelen en fietsen vormen de onderdelen van de Schiedamse triatlon. Winnen is geen optie. Genieten wel. (Foto: PR). (Foto: )

Een triatlon? En ook nog voor senioren? Niet schrikken. Inderdaad, er wordt net als bij een echte triatlon gezwommen, gelopen (in dit geval gewandeld) en gefietst. Snelheid is niet aan de orde. Iedereen kan maandag 27 mei op eigen niveau en tempo deelnemen. Oogmerk is vooral gezelligheid. 

De triatlon opent in Schiedam de Nationale Beweegweek, die vorm gegeven en aangestuurd wordt door Seniorenwelzijn, Ouderenraad PPSC en Team Sportservice. Op donderdag 30 mei volgt nóg een beweegactiviteit voor wandelaars en scootmobiel-rijders. “Hoe mooi is het, dat we in de beweegweek vitaliteit combineren met het leggen van sociale contacten”, vindt  Kirsten Andres, directeur van het National Ouderenfonds. “Het zijn belangrijke ingrediënten om te voorkomen, dat ouderen zich gaandeweg eenzaam gaan voelen.” 

De triatlon start maandag 27 mei (na een kopje koffie of thee) om 10.00 uur in Zwembad Zuid aan de Westfrankelandsedijk. Daarbij is dan ook oud-tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop aanwezig. Na het zwemmen volgt (en steeds op eigen tempo) de wandeling, die tussen 12.30 en 13.30 uur in Ontmoetingscentrum De 5 Molens wordt onderbroken voor een lunch. Het sportieve drieluik wordt afgesloten met een fietstochtje naar het clubgebouw van PPSC in sportpark Thurlede, waar nog een hapje en drankje wacht. En dat alles voor zes euro. Aanmelden kan tot 23 mei bij Natalie Wassink van Seniorenwelzijn via 06-57314380 of mail aan nwassink@seniorenwelzijn.nl  

De Schiedamse Beweegweek wordt op donderdag 30 mei na 13.00 uur afgesloten met een wandeling door het Beatrixpark. Het centrale punt is het clubgebouw van PPSC in sportpark Thurlede. .De Old Stars PPSC Huisband. zorgt voor de muzikale afsluiting. Iedereen is welkom en deelname gratis.

Info:: oldstars.nl/beweegweek