Concert op Moederdag bij Het Postkantoor

Uitgaan
Beleef zondagochtend 12 mei een uniek concert in Het Postkantoor.
Beleef zondagochtend 12 mei een uniek concert in Het Postkantoor. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Geanne van Soelen, Ellen Zwaan en Dick Grasman verzorgen zondag 12 mei om 11.00 uur in Het Postkantoor een speciaal zondagochtendconcert. Het trio speelt al een aantal jaar samen, maar ze hebben nog geen naam voor hun trio; vandaar: Geanne, Ellen en Dick. Het is het laatste concert in de serie Klassiek op Zondagochtend van Het Postkantoor.

Dit trio zal op deze Moederdag een zeer afwisselend muzikaal optreden van pop-, rock-, musical- en folksongs gelardeerd met klassieke werken verzorgen, waarbij ook een interactief element een rol zal spelen. In het programma werken van Bach, Grieg, Tsjaikovsky en Schubert, maar ook Sting, The Moody Blues, Jacques Brel en The Mamas & the Papas.

Divers 

Men kan dus genieten van luisterliedjes en klassieke stukken met dwarsfluit en piano en verder pianosolo’s. De zangeressen zullen zowel solo als in duetten hun songs uitvoeren. Ellen wisselt haar zang bij sommige nummers af met fluitspel, vooral in de songs uit de jaren ‘60 en ‘70, toen de fluit in de popmuziek nog zeer populair was. De uitgevoerde popsongs beslaan een periode van af de sixties tot nu. Een heel gevarieerd lekker licht programma voor deze bijzonder dag.

Geanne 

Geanne van Soelen zong al van jongs af aan in verscheidene koren, maar treedt de laatste tijd veel solo zichzelf begeleidend op gitaar of als lid van een duo op, dan meestal met begeleiding van een pianist. Zij heeft een voorliefde voor songs waarbij behalve de muziek ook de tekst heel belangrijk is, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ellen

Ellen Zwaan speelt al jaren dwarsfluit en dan bij voorkeur klassieke muziek. Als zangeres heeft zij een voorkeur voor pop- en rockballads. In dit trio combineert ze die twee voorliefdes. Zij is leerkracht in het basisonderwijs in Grootebroek. Aardig is dat in het jaar 2000/2001 Dick Grasman haar leraar Duits was op het Martinus.

Dick

Dick Grasman speelt al vanaf dertienjarige leeftijd orgel in allerlei openbare gelegenheden, op school, in kerken en toen hij wat ouder werd ook in concertzalen. Na zijn middelbare schooltijd en een studie Duits werd hij leraar in dat vak in Hilversum en later Grootebroek. Daarnaast heeft hij ook vaak als pianist opgetreden, als solist en als begeleider van vele koren, zangers en zangeressen, fluitisten, violisten, cellisten, met orkesten en als toetsenist bij een popband. Hij speelt zowel klassieke muziek als popmuziek.

Informatie

Ga voor meer informatie en de kaartverkoop naar: www.hetpostkantoor.info.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda