Laadpalen in Uitgeest: hier vind je ze

Nieuws
Waar staan de laadpalen in Uitgeest?
Waar staan de laadpalen in Uitgeest? (Foto: Adobe Stock)

UITGEEST - Steeds meer inwoners van Uitgeest stappen over op elektrische of hybride auto’s om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Om deze auto’s te kunnen opladen, zijn laadpalen onmisbaar. Maar waar kun je de laadpalen in Uitgeest vinden? In dit artikel geven we een overzicht.

Ruim 180 oplaadpunten in Uitgeest

In Uitgeest zijn momenteel 181 laadpalen te vinden. Maar waar staan deze precies? Gelukkig kun je met behulp van de handige kaart van Oplaadpalen.nl eenvoudig opzoeken waar je jouw elektrische auto kunt opladen in Uitgeest. Hier staan de laadpalen in Uitgeest:

  1. Loet 2, Uitgeest
  2. Molenstraat 28, Uitgeest
  3. Kastanjestraat 1, Uitgeest
  4. Binnenkruierstraat 22, Uitgeest
  5. Zienlaan 4, Uitgeest
  6. Benesserlaan 107, Uitgeest
  7. Bollenhof 1, Uitgeest
  8. Bergvenstraat 2, Uitgeest
  9. Meerpad 4, Uitgeest
  10. Niesvenstraat 12, Uitgeest


Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Laadpalen Uitgeest

Het aantal Nederlanders dat voor elektrische auto’s kiest, groeit harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen, volgens een onderzoek van Independer. Uitgeest heeft op dit moment ongeveer 14.000 inwoners, wat neerkomt op 12,9 laadpalen in Uitgeest per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s, met meer dan 3200 snellaadpunten, volgens de ANWB. Hoewel Frankrijk en Duitsland nog verder vooroplopen, heeft België bijvoorbeeld maar 800 laadpalen. Nederland doet het dus relatief goed.

Laadpaal aanvragen Uitgeest

Als je een openbare laadpaal bij jou in de buurt wilt laten plaatsen, dan kun je een openbaar oplaadpunt Uitgeest gratis aanvragen via de website van MRA-elektrisch. Hierbij moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals een volledig elektrisch voertuig dat minimaal 45 kilometer kan rijden en een openbare parkeerplek omdat je niet op eigen terrein kunt parkeren. Ook moet het dichtstbijzijnde oplaadpunt meer dan 300 meter van je woning staan.