Subsidie voor inwoners voor meer groen en opvangen van regenwater

Nieuws
Afbeelding
(Foto: archief RM)

UITGEEST - Vanaf nu biedt de gemeente Uitgeest een subsidie voor klimaatadaptatie. Je kunt bijvoorbeeld een groen dak aanleggen, je regenpijp loskoppelen of tegels vervangen door groen in je tuin. Ook is er een handige tegelophaalservice beschikbaar.

Het klimaat verandert, met vaker hevige regenbuien en langere droogteperiodes. Het is belangrijk dat we ons aanpassen aan deze veranderingen. Door bijvoorbeeld je tuin groener te maken in plaats van vol te leggen met tegels. Aangezien tweederde van de grond in onze gemeente van inwoners is, kunnen we alleen samen het verschil maken. Met de subsidie voor klimaatadaptatie wil de gemeente je ondersteunen bij deze aanpassingen.

Je kunt de subsidie aanvragen voor verschillende maatregelen, zoals het aanleggen van een groen of blauw dak, het afkoppelen van regenwater van het riool, of het opvangen en gebruiken van regenwater rondom je huis. Ook kun je meerdere maatregelen tegelijk aanvragen.

De subsidie dekt de kosten voor de aanschaf en aanleg van deze maatregelen, mits de aanvraag voldoet aan bepaalde voorwaarden die vermeld staan in de Subsidieregeling Klimaatadaptieve maatregelen, te vinden op de website klimaatplein.uitgeest.nl/tuin.

Daarnaast biedt de gemeente Uitgeest een tegelophaalservice aan om je te helpen bij het verwijderen van tegels uit je tuin. Meld je hiervoor aan vóór dinsdag 21 mei. Je ontvangt een Bigbag om de tegels in te verzamelen, die vervolgens wordt opgehaald.