Open dag bij Fort K’IJK

Cultuur
Fort K'IJK in vogelperspectief.
Fort K'IJK in vogelperspectief. (Foto: archief)

UITGEEST -  Fort K’IJK is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Komende zaterdag vindt er een interessante rondleiding plaats.

Dé gelegenheid voor belangstellenden, om dit fort eens van binnen te bewonderen. Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam? Beleef wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en hoe de soldaten vroeger hebben geleefd en gewerkt in hun vertrekken en stellingen. Ontdek meer over dit fort en hoe het ‘kiekeboe’-kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. De gidsen brengen het fort tot leven en staan stil bij de verschillende periodes waarin en waarvoor het fort in het verleden werd gebruikt. Vanaf het fort is een prachtig uitzicht op omliggende weilanden.

Fort K’IJK

Fort K’IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Tip: volg ook de audiotour, om meer te weten te komen over de stelling en de omliggende natuur. Deze rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel en is minder geschikt voor jonge kinderen. Voor of na de rondleiding is in de theeschenkerij koffie of thee met iets lekkers verkrijgbaar. Vooraf aanmelden voor deelname is noodzakelijk; het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Aanmelden

Te beleven zaterdag 3 februari van 13.30 tot 14.45 uur. Vertrekpunt van de rondleiding is bij Fort K’IJK, aan de Lagendijk 22 in Uitgeest (gratis parkeren). Honden zijn tijdens de rondleiding niet toegestaan.

Info/aanmelden: landschapnoordholland.nl/activiteiten.