Glenn Helder traint selectie FC Uitgeest vrouwen

Nieuws
Glenn Helder traint de dames van FC Uitgeest.
Glenn Helder traint de dames van FC Uitgeest. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Glenn Helder, een enthousiaste voetballiefhebber en geboren Leidenaar, heeft onlangs een bijzondere belofte waargemaakt. Na een uitnodiging van FC Uitgeest op 6 april om de opnames van het programma De Eretribune van ESPN bij te wonen, bood hij spontaan aan om een training te verzorgen voor de vrouwenselectie.

De studio was gehuld in de kleuren van FC Uitgeest terwijl presentatoren Aletha Leidelmeijer en Jan Joost van Gangelen het programma leidden, bijgestaan door analytici Mario Been en Kees Kwakman. Glenn, die naast zijn passie voor voetbal ook een begaafd percussionist is, verzorgde de muzikale omlijsting van de uitzending.

Na afloop van de opnames kregen de vrouwen van FC Uitgeest de kans om een oproep te doen voor een nieuwe trainer, aangezien de huidige trainer Luuk Truijens volgend seizoen een ander elftal onder zijn hoede neemt. Glenn, die eerder bij diverse betaalde voetbalclubs heeft gespeeld en zelfs vier interlands voor Nederland heeft gespeeld, bood zich aan om een training te verzorgen voor de dames. Op donderdag 25 april verraste Glenn de dames door zijn belofte in te lossen en zich bij hen te voegen voor een training. Hij genoot er zo van dat hij heeft toegezegd later in het seizoen nog een training te verzorgen, maar dan bij mooi weer.