‘Je fiets versieren, een minuut stilte en lawaai maken’: Klimaatmars 2021

Algemeen
De klimaatactivisten uit Waterland zijn er klaar voor om in actie te komen.
De klimaatactivisten uit Waterland zijn er klaar voor om in actie te komen. ((Foto: Evert Ruis))

WATERLAND - Op 14 maart luiden klimaatactivisten de noodklok om in actie te komen tegen kilmaatverandering. Ook een aantal kerken in Waterland luiden de noodklok om 15.00 uur. Initiatiefgroep Klimaatalarm Waterland 2021 maakt op 14 maart groepsgewijs fietstochtjes: fietsers rijden in kleine groepjes-i.v.m. de coronamaatregelen- door het gebied en komen bijeen bij de deelnemende kerken of op een andere mooie Waterlandse plek. “Bij de kerken geven wij met kleine groepen ‘acte de présence’. Ook zullen mensen van thuis uit meedoen. Dus geen centrale manifestatie, maar zeker een bij Waterland passend programma om te laten merken dat het tijd is voor actie als we willen dat onze (klein)kinderen in een gezonde wereld opgroeien”, aldus een van de deelnemers Gabi Both. Hieronder het dagprogramma. Kijk wat je kunt doen om de actie Klimaatmars 2021 te steunen.

De thuisblijvers kunnen het nationale live-programma streamen (14 tot 15.30 uur) op Facebook, YouTube of de ‘site’ https://klimaatmars2021.nl/. Dan tegen 14.50 uur gaan alle ramen open (vooruit, als het koud is om 14.58 uur), we houden allemaal om 14.59 uur een minuut stilte en om 15.00 uur wordt er keihard lawaai gemaakt! Eindelijk de Rolling Stones luid uit de speakers laten knallen, of lawaai maken met bellen, wekkers, toeters, alles kan. 

Gezellig

Win advies in bij de jongere leden van de familie, we zijn ervan overtuigd dat juist zij dit programmapunt niet willen missen. Misschien goed om erna een gezamenlijk een ijsje te eten of koffie en thee te drinken met een Bossche bol? Maak er iets gezelligs van.

Fietsende deelnemers

Mensen die willen deelnemen aan de actie op de fiets kunnen, in familieverband, fietsen door Waterland. Maak kenbaar dat je deelneemt aan de actie door je fiets te versieren. Posters en flyers kun je downloaden van https://klimaatmars2021.nl/ En houd je aan de coronaregels. Neem van alles waarmee je lawaai kunt maken (en wat op je fiets past!) toeters, bellen, trommels, kookwekkers verder de thermosfles, cake, picknick-deken enzovoorts.

Minuut stilte

 Om 14.59 uur houden we een minuut stilte, om 15.00 uur maakt iedere deelnemer, op een per groep zelf gekozen plek, keihard lawaai. Lekker buiten. “Laat je zien en laat van je horen deze dag!”, aldus Both.