Ronde van Ilpendam mag aangepast doorgaan

Algemeen
Anja Spil tijdens een eerdere editie van de Ronde van Ilpendam.
Anja Spil tijdens een eerdere editie van de Ronde van Ilpendam. (Foto: Sander Ketel )

ILPENDAM – De Ronde van Ilpendam kan dit jaar doorgaan. Weliswaar in aangepaste vorm. “Daar zijn we enorm blij mee als organisatie”, aldus Anja Walter. “Omdat het om buitensport gaat en onder de voorwaarde dat er geen samenscholing ontstaat heeft de gemeente het evenement goedgekeurd.” De organisatie noemt het de corona-editie. De ronde is een echte traditie in en rondom Ilpendam, maar kon vorig jaar vanwege corona niet doorgaan. Deelnemers die willen wielrennen/fietsen of willen wandelen/hardlopen kunnen zich van tevoren inschrijven via de website www.rondevan.ilpendam.com . Voor de gezinnen is er een leuke puzzeltocht uitgezet.

“Dit jaar kan er, om de mensenmassa te spreiden, in drie dagen worden deelgenomen aan het evenement. Starten kan vanuit je eigen huis op zelf gekozen tijdstip op 22,23 of 24 mei. De routes-door het Noord-Hollandse landschap- hebben we uitgepijld. Omdat het evenement nu verdeeld is over drie dagen kun je er ook voor kiezen om de ene dag te gaan wielrennen en de andere dag deel te nemen aan de puzzeltocht”, vertelt Walter.

Geen stempelposten

Dit jaar zijn er geen stempelposten. “Het is dus aan te raden je eigen bandenplaksetje mee te nemen en genoeg eten en drinken. Want een lekke band zal je helaas zelf moeten oplossen dit jaar. We mogen ook geen eten en drinken uitdelen. Maar het is zeker aan te raden even te stoppen onderweg bij een leuk terras. Gelukkig mogen de terrassen weer open. Uiteraard ben ik wel de gehele dag bereikbaar via de telefoon, voor als er calamiteiten zijn.”

Puzzeltocht

Zelf kan ze dit jaar voor het eerst deelnemen aan de tocht omdat ze niet achter de kraam op het plein mag staan. “Ik ga gezellig met mijn kinderen de puzzeltocht doen. We hebben een leuke tocht uitgezet. De antwoorden kunnen aan het eindpunt, op het kermisplein bij het Van Oortschotplantsoen worden ingeleverd. De antwoorden moeten in een enveloppe in de brievenbus bij het stempelhuisje van de ijsclub worden gedaan. Er zijn leuke prijzen te winnen met de puzzeltocht. Deze worden beschikbaar gesteld door de ondernemers uit Ilpendam, waarvoor dank!”

Opbrengst

De opbrengst gaat dit jaar gewoon in de clubkas van de Ronde van Ilpendam. “Normaal schenken we de opbrengst aan een goed doel en dat zal volgend jaar ook weer zo zijn. Maar omdat het dit jaar net even wat anders dan anders gaat, houden we de opbrengst in kas. Volgend jaar vieren we namelijk het jubileum van de Ronde. Dan is het de tiende keer dat de Ronde van Ilpendam gehouden wordt. Hopelijk kunnen we dit dan groots vieren! Maar eerst even genieten van de aangepaste tochten dit jaar. Ik hoop op veel deelnemers!”, aldus Walter