Meer weten over longkanker? Kom naar de themabijeenkomst

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ria Houweling)

KATWOUDE - Op Wereldkankerdag, zaterdag 4 februari, is er in Huis aan ’t Water tussen 10.00 tot 12.45 uur een gratis themabijeenkomst over longkanker. Heb jij of heeft een naaste longkanker en wil je meer weten over nieuwe technologieën en behandelmethoden, dan ben je welkom bij Huis aan het Water, Hoogedijk 7A/B in Katwoude.

Welke vormen van longkanker zijn er en welke behandeling past daarbij. Wat is immunotherapie en wat doet dat met je afweer ? Wat doet dat nieuwe medicijn met immuniteit? Wat zijn de bijwerkingen? Maar ook: wat zijn de gevolgen van kanker voor jou en je naasten in je dagelijks leven? Al deze onderwerpen komen aan de orde tijdens de themabijeenkomst.

Programma

10.30 Opening - Karin Hoogeveen, directeur Huis aan ‘t water

10.35 Wat kan een patiëntenorganisatie voor iemand doen?- Lidia Barberio, directeur Longkanker Nederland

10.50 Vormen van longkanker en behandelmogelijkheden- Marian Tiemesssen, longarts Dijklander Ziekenhuis

11.40 Personalized medicine, elke patiënt is verschillend, hoe pas je de behandeling daar het beste op aan? - Bas van der Baan, chief clinical Agendia Inc.

12.10 Gesprek met patiënt met longkanker Gea Breet - Matty Hakvoort, psychiater Huis aan ‘t Water

12.40 Gelegenheid om na te praten

De bijeenkomst is gratis. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan info@stichtinghuisaanhetwater.nl 

Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag is er wereldwijd aandacht voor de impact van kanker. Voor (ex)kankerpatiënten en hun omgeving zijn er veel vormen van zorg beschikbaar, waarmee je rondom Wereldkankerdag kennis kunt maken. Een overzicht van alle activiteiten in Nederland vind je op www.wereldkankerdag.nl.

Huis aan het Water is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt en daarbij informatie, advies, steun of professionele hulp kan gebruiken. Meer weten? www.stichtinghuisaanhetwater.nl