Sfeervol koken: hoe een houten keuken warmte toevoegt aan je huis

Huis
Het uitzoeken van een keuken van hout is vandaag de dag geliefder dan ooit onder woningbezitters.
Het uitzoeken van een keuken van hout is vandaag de dag geliefder dan ooit onder woningbezitters. (Foto: Aangeleverd)

Het uitzoeken van een keuken van hout is vandaag de dag geliefder dan ooit onder woningbezitters. En dat is ook helemaal niet zo vreemd. Want een keuken van hout is de ideale keuze als je graag wat meer warmte toe wilt voegen aan je huis. 

Het is daarom verstandig om alle mogelijke stijlen een keer op een rijtje te zetten. Ga je een nieuwe keuken kopen en wil je weten waar je dan allemaal aan moet denken? Je leest het in dit blog. 

Kies voor keukenkastjes in een natuurlijke houtstructuur

Een houten keuken kan op tal van manieren uit worden gevoerd. Eén van de meest gekozen opties is het kopen van keukenkastjes uitgevoerd in hout(look). Ga bijvoorbeeld voor een ontwerp met een natuurlijke houtstructuur. Deze keuze is bijzonder geschikt voor woonstijlen zoals Scandinavisch, Wabi Sabi en retro. Doordat er tal van kleuren voor het hout te koop zijn, is er voor iedere smaak een passend aanbod te vinden. Van eiken tot aan walnoot, er zijn tal van houtsoorten waar je uit kunt kiezen. Heb je op dit moment al een specifieke voorkeur? 

Een houten vloer in de keuken? Kies voor een keukenblad van hout

Heb je op dit moment al een vloer van hout bij jou in de keuken liggen? Dan is het logisch dat je de keukenkasten liever in een kleur - zoals zwart of wit - uit wilt voeren. Voor een mooie balans in de kamer kun je er dan altijd voor kiezen om het keukenblad in hout of houtlook uit te voeren. Probeer in dat geval wel altijd te werken met dezelfde kleuren als het aankomt op het hout, zodat je meteen zorgt voor een rustig en consistent totaalplaatje. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk bij jou in huis.

Een keuken van hout is met tal van kleuren te combineren

Fijn om te weten, is dat je erg goed je persoonlijke smaak in het ontwerp kunt verwerken. Je kunt de houtkleur namelijk met vrijwel iedere kleur combineren. Handig om te weten voor de tegeltjes die op de muur komen of de woonaccessoires die je uit gaat zoeken om het geheel mee te perfectioneren. Breng dus alvast voor jezelf goed in kaart naar wat voor soort kleurstelling je voorkeur het meest gaat. Alleen op deze manier kun je gericht en wat sneller de keuken van je dromen uitzoeken. 

De perfecte keuze voor tal van woonstijlen

Dat het kopen van een keuken van hout een erg geliefde keuze is, is eigenlijk niet zo vreemd. Het hout is namelijk erg goed te integreren binnen tal van woonstijlen. Dit omdat het hout een erg tijdloze uitstraling heeft en er daardoor op lange termijn nog steeds even mooi uit blijft zien. En dat is wel zo fijn om te weten, want de keuken moet natuurlijk bestand zijn tegen een stootje op lange termijn. Hout heeft van nature een duurzaam karakter en is dus een erg goede keuze voor het ontwerp van de keuken. 

Doe de nodige dosis inspiratie op in de keukenwinkel

Kun je eigenlijk niet wachten om de keuken bij jou in huis in een nieuw jasje te steken? En ga je maar al te graag aan de slag met een renovatie of een verbouwing? Zorg er dan voor dat je op korte termijn een keer een bezoek brengt aan een keukenwinkel bij jou in de buurt. Je kunt hier meer dan genoeg inspiratie opdoen en je laten adviseren door een adviseur. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van de laatste ontwikkelingen die er gaande zijn. Investeer je op korte termijn in een nieuwe keuken van hout bij jou in huis?

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.