Klimaatkraam Broekermarkt: ‘Gezond leven: wat en hoe?-Test je kennis’

Nieuws
“We zijn blij te kunnen melden dat we ons info/quizmateriaal hebben uitgebreid met het boekje `Gezond leven: wat en hoe? - Test je kennis`.
“We zijn blij te kunnen melden dat we ons info/quizmateriaal hebben uitgebreid met het boekje `Gezond leven: wat en hoe? - Test je kennis`. (Foto: aangeleverd)

BROEK IN WATERLAND - Klimaatcoalitie Waterland is weer actief met een kraam op Broeker feestmarkt en lanceert het boekje `Gezond leven: wat en hoe? - Test je kennis`.

Tijdens de Broeker feestweek wordt traditiegetrouw de Broekermarkt gehouden, ook bekend van de Land over Zand-race. Morgen, 12 augustus, is de markt op het Havenrak en Kerkplein, en er is een kleine kermis. 

Oma’s for Future

Klimaatcoalitie Waterland zal ook dit jaar samen met andere organisaties de Groene Kerk, Grootouders voor het Klimaat, FNV en Oma’s for Future een marktkraam verzorgen met muziek, spellen, infomateriaal, een Rad van Fortuin met prijzen, recycling/upcycling-producten, discussies. 

Boekje Klimaatcoalitie Waterland

Gabi, woordvoerder van Oma’s for Future: “We zijn blij te kunnen melden dat we ons info/quizmateriaal hebben uitgebreid met het boekje `Gezond leven: wat en hoe? - Test je kennis`. Het boekje geeft je inzicht in de relatie tussen gezondheid en duurzaamheid,  op een speelse manier met een aantal quizvragen over uiteenlopende thema’s. Door anders te eten, actief te bewegen en duurzame keuzes te maken blijven we fitter en gezonder en tegelijkertijd dragen we zo direct bij aan het behoud van de planeet. We zijn van plan dit boekje ook op de markt zaterdag te verspreiden en verder op vele openbare plekken ter beschikking te stellen, we denken aan bibliotheken, praktijken van artsen, fysiotherapeuten, sportcentra, geschikte cafés, buurtcentra, gemeente enzovoorts!”

Vertaling

Nieuwsgierig naar het boekje? Het is een vertaling van de uitgave geschreven door de Oma’s for Future in Leipzig. Stichting Duurzaam Waterland heeft financieel ondersteund,  het vertaalwerk en het nodige brononderzoek is verzet door een grote groep vrijwilligers in Waterland.

Markt

De markt start om 10.30 uur uur. Kom gezellig langs, test je kennis met het boekje en ga in discussie met de klimaatcoalitie, andere bezoekers van de markt en geniet van het meezingkoor, de muziek en het Rad van Fortuin!