Film op het water in Monnickendam

Uitgaan
Genieten van een film in de openlucht.
Genieten van een film in de openlucht. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Wat is er mooier dan op een mooie nazomeravond vanuit een bootje of de wal te genieten van een film in de openlucht. Binnenkort kan het in Monnickendam.

Na de zomerstop van de feesten rond de Slag op de Zuiderzee komen er weer verschillende activiteiten aan in de weekenden. Op 14 september beginnen deze weekend-activiteiten al op donderdagavond.

Buurtvereniging Pitto organiseert in samenwerking met de Stichting 450 jaar Herdenking Slag op de Zuiderzee een filmavond op het water. Voor de buren op de gracht is er geen sprake van geluidsoverlastwant voor € 12,50 krijgt men een headset waarmee de film te beluisteren is. Dit is tevens het toegangsbewijs.

Beste plek

Vanaf 20.15 uur wordt op knooppunt Lindegracht/Zonnepad/Fluwelenburgwal een prachtige film vertoond. De beste plek om de film te zien te zien is vanaf het water. Belangstellenden hoeven dus niks anders te doen dan in de boot te stappen en naar het knooppunt te varen. Overigens zorgt de buurtvereniging Pitto er ook voor dat er vanaf de wal naar de film gekeken kan worden. Natuurlijk staat het vrij de eigen geriefelijke klapstoel mee te nemen.

Reserveren kan via de website: https://slagopdezuiderzee2023.nl/product/film-op-het-water/

Beschrijving van de film

In dit comedydrama uit 2019 ontvlucht de 22-jarige Zak (Gottsagen), met het syndroom van Down, zijn verzorgingstehuis. Hij wil zijn droom om een professionele worstelaar te worden, waarmaken. Hij gaat op zoek naar een legendarische showworstelaar, van wie hij het vak hoopt te leren. Onderweg sluit hij een verrassende vriendschap met een ruige visser Tyler (LaBeouf). de ontwapenende Gottsagen en erg goed spelende LaBeouf hebben een fijne chemie samen en geven de film een hoge sympathiefactor. Ze ondernemen samen een reis en kunnen de verzorgster Eleanor ervan overtuigen hen te vergezellen. Hoofdrolspelers: Shia Labeouf, Zack Gottsagen en Dakota Johnson.

Lees ook: