Wisseling van notenverkopers op ’s-Gravenzandse markt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Fred van der Ende - Archief)

Ten onrechte heeft de gemeente begin augustus van vorig jaar een standplaatsvergunning verleend aan de notenverkoper die sindsdien wekelijks op de ’s-Gravenzandse markt staat. Het college heeft dinsdag besloten dat de vergunning gaat naar de eerst wachtende op de wachtlijst. Dat zei vertrekkend wethouder Albert Abee (CDA, Economische Zaken) in de commissie van woensdag.

‘Uitermate pijnlijk’ noemde Abee de hele gang van zaken. Want de ‘vergeten’ notenverkoper bleek in augustus zelf al aan de bel te hebben getrokken bij de gemeente, omdat hij zag dat de toewijzing niet klopte.

Hij kreeg van de gemeente te horen dat zijn bezwaar prematuur was; de vergunning was nog niet verleend. Daarop trok hij zijn bezwaar in. Vervolgens ging de vergunning niet naar hem, terwijl hij wel als eerste op de wachtlijst stond. “Dat maakt het extra pijnlijk,’’ aldus Abee.

Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig vroeg waarom er geen extra kraam op de markt kan komen, zodat beide marktkooplieden er kunnen staan. Volgens Duijsens biedt het plein daar genoeg ruimte voor. “Het gaat niet alleen om de ruimte. De spoeling is te dun voor twee notenverkopers,’’ aldus Abee.

De huidige marktkoopman kreeg woensdag te horen dat hij niet verder kan.

Schades worden vergoed via de verzekering die de gemeente heeft voor speciale zaken als deze, heeft Abee woensdagavond in de commissie gezegd.