V.l.n.r: Directeur Pi van der Hoorn, Charlotte, Emjay, Wethouder Anko Goudswaard en Alara in gesprek.
V.l.n.r: Directeur Pi van der Hoorn, Charlotte, Emjay, Wethouder Anko Goudswaard en Alara in gesprek. (Foto: Gemeente Westland)

Wethouder Anko Goudswaard bezoekt geslaagde leerlingen

Algemeen

Donderdag 9 juni was een spannende dag voor vele leerlingen. Het was wachten op de uitslagen van de examens. Om de geslaagden te feliciteren ging wethouder Anko Goudswaard langs bij het Flora College in Naaldwijk. Daar verzamelden vanmiddag alle geslaagde leerlingen zich in de aula.

Wethouder Anko Goudswaard: “Deze lichting heeft het lastig gehad. Corona heeft veel invloed gehad op hun tijd in het voortgezet onderwijs. Ze hebben onderwijs vanuit huis gehad, maar ook hebben ze sociaal contact en gezelligheid gemist. Dat wat in je schooltijd juist zo belangrijk is.”

Directeur van het Flora College Pim van der Hoorn, is trots op alle leerlingen en leraren. “Ieder jaar is dit weer een bijzondere dag. Voor de leerlingen, maar zeker ook voor de leraren. We leven toch met hen mee en zijn net zo nieuwsgierig naar de uitslagen.”

Lastig jaar

De eindexamenleerlingen van het Flora College hebben geen makkelijk jaar gehad. De hoeveelheid online lessen hielp niet in de concentratie en van veel leerlingen gingen resultaten achteruit. Dus het was soms hard werken.

De wethouder sprak een aantal leerlingen. Zoals Emray, een leerling die ook hielp op school. Was er hulp nodig, dan was Emray er: “Ik ben superblij dat ik geslaagd ben!” Ook Alara heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld: “Ik ben begonnen op VMBO4YOU met een BBL-advies. Nu met mijn TL-diploma in the pocket, ga ik volgend jaar naar de HAVO!” Charlotte vond het spannend vandaag. Maar de altijd vrolijke leerling heeft vanmiddag een nog grotere lach op haar gezicht.

Goudswaard is onder de indruk van de verhalen van deze leerlingen. “Goed ook om te horen hoe belangrijk leraren zijn voor de leerlingen. En wat hebben ze hun best gedaan. Helaas is het nog niet voor iedereen feest vandaag. Ik wil de leerlingen die een herkansing moeten maken heel veel succes wensen. De leerlingen die ik gesproken heb, bewijzen dat hard werken loont. Ik hoop dat we straks nog meer geslaagden mogen feliciteren.”

Afbeelding
Gravin Machteld weer op het Marktplein video 9 uur geleden
Afbeelding
Sarina Wiegman verkozen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Freshriders overhandigen € 36.000 aan Daniel den Hoed kliniek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente betaalt 14% van de rekeningen te laat Politiek 30 jan, 18:52
Afbeelding
Nico Dijkshoorn in Bibliotheek Naaldwijk Algemeen 30 jan, 16:32
Afbeelding
Arne Weverling wil terug in de politiek Algemeen 30 jan, 16:28
Afbeelding
Podium Westland: een extra avond en meer toegankelijk Algemeen 30 jan, 16:28
Afbeelding
Deelnemers Wielepetproject wacht ijskoude 'training' Sport 30 jan, 14:59
Afbeelding
Notariskantoor Van Niekerk Huijzer onderdeel van Westport Notarissen N.V. Algemeen 30 jan, 13:38
Afbeelding
Poeldijks carnaval dreigt in het water te vallen Algemeen 30 jan, 09:37
Afbeelding
Duet ZV Westland in de prijzen Sport 30 jan, 09:23
Afbeelding
HookXV te gretig tegen Oysters Sport 30 jan, 09:01
Afbeelding
Leer tuinbouwgeschiedenis met stadsspel 'Plukkie Al?' Algemeen 29 jan, 22:05