Varend Corso Westland 2022 gooit de trossen los!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: NH)

In de tropische warmte heeft het Varend Corso Westland op donderdag 23 juni de trossen los gegooid. De komende dagen vaart de botenstoet een route door Westland, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen, Delft en Den Haag.

Varend Corso 2022


Bij De Tuinderij in De Lier is de startbijeenkomst gehouden. Dansers openden de show met een spectaculaire dans, waarna optredens van onder meer Koos Sekreve volgden. Voorzitter Rob Baan en burgemeester Bouke Arends spraken het publiek toe en cabaretier Sjaak Bral vertelde als rasechte Hagenees wat zijn band met Westland is.


Vervolgens voeren de boten aan het publiek voorbij in een echte vlootschouw. De boot die als 8e op het programma staat; ‘Muziek verbindt ons’ door werkgroep De Heul voer als eerste voorbij. 


Daarna zette het corso koers naar Schipluiden (17:15) om uiteindelijk aan te komen in Maassluis (19:30). 

Vrijdag de 24e vertrekt het Varend Corso om 13:00 uur vanuit Maassluis om via Vlaardingen (14:45) naar Delft (19:30) te gaan.

Zaterdag de 25e is de Westlanddag. Dan vertrekken de boten om 12:00 uur vanaf de veiling in Honselersdijk om door Naaldwijk (13:00 - 13:45), Poeldijk (16:30) en De Uithof (17:15) te varen. Om 18.15 meert het corso dan aan bij de Lange Wateringkade in Kwintsheul.

Zondag de 26e is de nieuwe, Haagse dag op het programma. Om 10:30 vertrekt de stoet vertrekt vanaf de Trekvliet nabij de Haagse Hogeschool richting het Centrum. Tussen 12:00 en 13:00 wordt gekeerd bij Sportpark De Verademing, waarna via de Trekvliet koers wordt gezet naar Rijswijk (16:45) om uiteindelijk te finishen bij de Veiling in Honselersdijk.

Live volgen waar de boten zijn? Check dan de interactieve kaart op de website van het Varend Corso.

Alles dat je wilt weten over het Varend Corso 2022 lees je in onderstaand artikel:

Dansers vertonen hun spectaculaire kunsten.
Varend Corso-voorzitter Rob Baan kijkt en ziet dat het goed is.
Afbeelding
De jury overlegt.
Afbeelding