Voor het eerst na 15 jaar doet Decorum weer mee met Varend Corso

Cultuur
De opbouw van een boot voor het Varend Corso in 2022.
De opbouw van een boot voor het Varend Corso in 2022. (Foto: Arnaud Roelofsz)

Na vijftien jaar neemt Decorum in 2023 weer deel aan het Varend Corso. Op de website van Varend Corso deelt Renate Hoogendoorn-Boeters, coördinator marketing en communicatie bij Decorum de motivatie van de organisatie van topkwekers. 

Varend Corso 2023

“Het Corso speelt zich af in onze achtertuin en we vinden het belangrijk om alle schitterende producten, die de bij ons aangesloten kwekers produceren, aan een groot publiek te laten zien,” aldus Hoogendoorn-Boeters. “Wij mogen hier eenvoudigweg niet ontbreken.”

Decorum bestaat sinds eind jaren ‘90, toen een groep telers besloot dit kwaliteitskeurmerk te introduceren. Inmiddels zijn er ruim 50 topkwekers bij Decorum aangesloten. Het keurmerk garandeert dat het om planten en bloemen gaat van de beste kwaliteit. Verder werken Decorum-kwekers zo duurzaam mogelijk, bijvoorbeeld door gebruik te maken van aardwarmte, zonnepanelen en biologische bestrijdingsmiddelen. De beste producten uit hun kas worden verkocht onder de naam Decorum.

Traditie

Het is pas een paar weken definitief dat de kwekersvereniging meedoet. Dat betekent dat er in korte tijd veel geregeld moet worden, maar het scheelt dat de bloemen en planten worden aangeleverd door de bij Decorum aangesloten kwekers en ze niet met een heel grote sloep meevaren. Het vinden van die sloep stond trouwens bovenaan het to-do-lijstje. Daarna moest er een goede arrangeur worden gevonden. Dat is Angelique van der Ende - van der Spek geworden. Zij arrangeerde eerder boten voor het Varend Corso.

Decorum sluit niet uit dat deze deelname in 2023 het begin is van een nieuwe traditie en dat ze in de toekomst misschien met “zo’n stoere Westlander van een meter of twaalf” meedoen.