Wie wordt Westlands kampioen biertappen?

Cultuur
Voor de wedstrijd hebben zich al meerdere Westlandse horecagelegenheden gemeld.
Voor de wedstrijd hebben zich al meerdere Westlandse horecagelegenheden gemeld. (Foto: Pexels)

Welke horecaheld in Westland en regio kan het beste bier tappen? Dat moet blijken op maandag 13 november, als de Westlandse Biertapwedstrijd 2023 plaatsvindt in De Viskeet in Ter Heijde.

Voor de wedstrijd hebben zich al medewerkers van Café de Slimmerick, Grandcafé Bij5, Wollebrand Lakehouse, Eetcafé de Witte De Lier, Rembrandt Pub, De Dulle Griet en Unicum ingeschreven. Op maandag 13 november laten zij zien hoe behendig ze om kunnen gaan met de tap. Wie ook denkt een topper aan de tap te zijn: inschrijven kan nog steeds! 

Jury

De Biertapwedstrijd wordt georganiseerd door KHN Westland / Midden Delfland. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury van oud-voorzitters Elly Hazewinkel, Remmert Keizer en bierspecialisten Ruben en Frank Hartman. Bij het proeven toetsen zij niet alleen de kwaliteit van het biertje, maar ook de service en gastvrijheid van het horecapersoneel. Dé Westlandse tapkampioen mag door naar de volgende ronde: de Nationale Biertapwedstrijden tijdens de Horecava 2024.

Praktische info

Wie deze uitdaging ook aan wil gaan, kan zich aanmelden op www.tapwedstrijden.nl. “Uiteraard mogen de deelnemers aangemoedigd worden!”, aldus de organisatie. De wedstrijd vindt plaats in De Viskeet, Strandweg 15, 2684 VT Ter Heijde, aanvang tapwedstrijd 18.30 uur.