Zo vierde de oudste inwoonster van het Westland haar verjaardag

Cultuur
Op 26 november vierde mevrouw (Maartje) van Muijen-Overkleeft haar 105ste verjaardag.
Op 26 november vierde mevrouw (Maartje) van Muijen-Overkleeft haar 105ste verjaardag. (Foto: PR)

Op 26 november vierde mevrouw (Maartje) van Muijen-Overkleeft haar 105ste verjaardag. Een bijzondere mijlpaal, die betekent dat zij momenteel de oudste inwoonster van het Westland is. 

Mevrouw Van Muijen is in Den Haag geboren op 26 november 1918. Ze heeft onder andere als telefoniste gewerkt bij de toenmalige PTT, waar ze ook haar man heeft ontmoet. Ze trouwde kort na de oorlog op 29 mei 1945 en kreeg een zoon en twee dochters. Na het overlijden van haar man in het jaar 2000 is ze niet lang daarna verhuisd naar een aanleunwoning op de Verdilaan in Naaldwijk, in de buurt van haar oudste dochter. Inmiddels is dit geen aanleunwoning meer, dus woont ze nu min of meer zelfstandig met hulp van haar dochter. 

Fratelli

Haar verjaardag heeft ze in familiekring gevierd en afgesloten met een heerlijk etentje bij Fratelli in Naaldwijk. Een van haar hobby’s was het oplossen van cryptogrammen en het uitgebreid lezen van de krant. Helaas is ze nu slechtziend en slechthorend, maar geestelijk nog helemaal gezond. Zo geniet ze nog dagelijks van een rode bessenjenever en een glas wijn en volgt het nieuws op de voet. Verder geniet Maartje van haar twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.