Minderbedeelde kinderen goed verwend met Westlands Sinterklaasfeest

Cultuur
Aan de organisatie van het Westlands Sinterklaasfeest hielpen de Lentiz-leerlingen enthousiast mee.
Aan de organisatie van het Westlands Sinterklaasfeest hielpen de Lentiz-leerlingen enthousiast mee. (Foto: Lentiz)

Op woensdag 29 november vond het Westlands Sinterklaasfeest plaats bij Lentiz | Dalton College. Ruim 150 kinderen uit minderbedeelde Westlandse gezinnen kregen een mooi cadeau van Sinterklaas en konden deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder pietengym. Meer dan 100 leerlingen van de middelbare school droegen hun steentje bij aan deze feestelijke middag.

Het Westlandse Sinterklaasfeest is een samenwerking van de Voedselbank Westland, Kiwanis Westland en Lentiz | Dalton College. Helaas is het nog steeds het geval dat er voor sommige ouders onvoldoende geld beschikbaar is om cadeautjes te kopen voor hun kinderen tijdens de feestdagen. Het Westlands Sinterklaasfeest helpt Sinterklaas zodat ook deze kinderen verwend worden.

Onvergetelijke middag

Woensdagmiddag kwamen ruim 150 kinderen met hun ouders/verzorgers bij de school langs. Meer dan honderd leerlingen uit alle zes de leerjaren, waaronder een aantal Pieten, zorgden ervoor dat dit een onvergetelijke middag werd. Zij hielpen enthousiast bij het versieren van het schoolgebouw, begeleiden van de gezinnen, pietengym in de grote gymzaal en het maken van knutselwerkjes. Ook bakten de leerlingen zelf lekkers voor de meegekomen ouders/verzorgers. Zelfs aan de kleinste bezoekers werd gedacht: zij konden terecht in de speciaal voor hen ingerichte babyhoek. Sinterklaas zorgde er natuurlijk voor dat elk kind met een mooi cadeau naar huis ging.


Geen enkel kind minder

“Door ieders inzet werd het een geslaagde en feestelijke middag waarbij het gezamenlijke doel bij iedereen centraal stond: ondanks verschillende thuissituaties mag geen enkel kind zich minder voelen dan een ander. Zij hebben net als elk ander kind recht op een onbezorgd en vrolijk feest,” vindt Lentiz.

Hulpsinterklazen die ervoor zorgen dat Sint geen enkel Westlands huisje stilletjes voorbij hoeft te gaan zijn altijd welkom. Wie wil bijdragen aan het Westlands Sinterklaasfeest, vindt er meer informatie over op internet.

Foto’s: Lentiz