Natuurlijk Delfland zoekt gidsen voor de Zandmotor

Cultuur
Als Groene Strand Expeditieleider kun je groepen rondleiden over het strand.
Als Groene Strand Expeditieleider kun je groepen rondleiden over het strand. (Foto: Natuurlijk Delfland)

Natuurlijk Delfland nodigt strandliefhebbers uit om deel te nemen aan de Groene Strand Gidsencursus en zo bij te dragen aan natuurontwikkeling op de Zandmotor. Tijdens de cursus word je opgeleid tot Groene Strand Expeditieleider, waarna je groepen kunt leiden op het strand.

De cursus omvat twee online theorie-avonden via Zoom op 28 maart en 3 april, van 19.30 tot 21.30 uur. Onderwerpen variëren van het Groene Strand project en strandecosystemen tot strandvogels en de Groene Strand expeditie. De praktijkochtend op 20 april biedt de mogelijkheid het geleerde op het strand toe te passen.

Aanmelden verplicht

Na afronding van de cursus kunnen deelnemers doorgroeien in de Teams van Natuurlijk Delfland actief op de Groene Strand Zandmotor. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht vóór 21 maart via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met Zoomcode en details over de startlocatie.

De Groene Strand Gidsencursus biedt niet alleen een kans om te genieten van het strand, maar ook om actief bij te dragen aan natuurontwikkeling en draagvlak daarvoor. Natuurlijk Delfland coördineert de activiteiten op de Groene Strand Zandmotor, met ondersteuning van de gemeente Westland.