Plant a Friend tegen eenzaamheid: jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden

Cultuur
Jongeren kunnen zich aanmelden tot 10 april.
Jongeren kunnen zich aanmelden tot 10 april. (Foto: PR)

Plant a Friend, een dynamische organisatie gericht op het verminderen van eenzaamheid onder jongeren, kondigt aan dat de aanmeldingen voor jongeren weer geopend zijn. Plant a Friend streeft ernaar om jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden en eenzaamheid bespreekbaar te maken door middel van diverse initiatieven.

Eén van die initiatieven is een programma waarbij jongeren met elkaar in contact worden gebracht onder begeleiding van een vrijwillige host. Roos Vollebregt, voorzitter van Plant a Friend licht toe: “Ongeveer iedere drie maanden openen we een nieuwe groep. In april willen we weer van start gaan met een groep. We bieden jongeren graag de kans om deel te nemen aan ons initiatief tegen eenzaamheid. Het is een mooie manier om met anderen uit de regio in contact te komen, eerst via de Whatsapp, later volgen er ook ontmoetingen.”

Voor jongeren

Het doel van Plant a Friend gaat verder dan alleen het verminderen van eenzaamheid; het biedt een platform voor jongeren om elkaar te steunen en indien nodig door te verwijzen naar de juiste instanties om hen te helpen met specifieke problemen. Door gesprekken in appgroepen en workshops op scholen over eenzaamheid, wil Plant a Friend jongeren bewust maken van dit onderwerp en hen handvatten geven om eenzaamheid te herkennen en aan te pakken.

Uitbreidingsplannen

In de komende jaren heeft Plant a Friend ambitieuze plannen om haar bereik uit te breiden naar meer gemeenten. De organisatie zet zich in om bekendheid te vergroten bij gemeenten en welzijnsorganisaties, en streeft ernaar om erkend te worden als een effectieve interventie tegen eenzaamheid.

Jongeren die willen deelnemen aan Plant a Friend zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@plantafriend.nl. Het inschrijvingsproces sluit op 10 april.