125 jaar zangervaring gehuldigd bij Excelsior

Cultuur
Map Kuyvenhoven, Sietske van Velden en Marga Kuyvenhoven met de bloemen.
Map Kuyvenhoven, Sietske van Velden en Marga Kuyvenhoven met de bloemen. (Foto: Excelsior)

De Westlandse Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior kan bogen op een rijke historie. Het koor bestaat immers al 132 jaar. Het kan dan ook niet anders dat het koor kan rekenen op trouwe leden. Onlangs werden tijdens de algemene ledenvergadering drie van hen in het zonnetje gezet.

Map Kuyvenhoven, Sietske van Velden en Marga Koers werden gehuldigd vanwege hun respectievelijk 60-, 40- en 25-jarig lidmaatschap. Zij zijn in de afgelopen jaren niet alleen zanglid geweest, maar hebben ook diverse bestuursfuncties bekleed. Map Kuyvenhoven is 25 jaar voorzitter geweest en is nu waarnemend voorzitter en tevens ere-lid. Sietske van Velden is 12 jaar bestuurslid geweest en nu algemeen bestuurslid.

Tot op de dag van vandaag zingen de dames nog met veel plezier in het koor. Zo ook op het concert van vrijdag 19 april Bij Barth in de Bartholomeüskerk te Poeldijk, waar Excelsior Die Schöpfung van Joseph Haydn uitvoert. Toegangskaarten á € 29,50 zijn verkrijgbaar via wcovexcelsior.nl, en vanaf 19.30 uur bij de ingang van de kerk. Het concert begint om 20.00 uur. De Bartholomeuskerk is te vinden aan de Voorstraat 109 in Poeldijk. Parkeren bij bedrijf Huub van Leeuwen aan Poeldijksepad 1.