Extra vrijwilligers staan klaar om meer Westlanders te helpen met energie besparen

Duurzaam
Drie vrijwilligers van Vitis Welzijn (v.l.n.r. Elly, Lisa, Thea) die de energie-curcus hebben afgerond.
Drie vrijwilligers van Vitis Welzijn (v.l.n.r. Elly, Lisa, Thea) die de energie-curcus hebben afgerond. (Foto: Thierry Schut)

Vanaf deze maand kunnen Westlanders ook bij Vitis Welzijn terecht voor hulp bij energie besparen. Maar liefst 26 vrijwilligers van de Buurt Informatiepunten, Formulierenbrigade, Thuisadministratie en Klussendienst hebben namelijk met succes een energie-cursus afgerond. 

Heeft een inwoner hulp nodig bij het besparen van energie? Weet een inwoner niet waar te beginnen en komt diegene er zelf niet uit? Bij alle acht Buurtinformatiepunten zijn energiebesparende producten te vinden. Zo kunnen inwoners zelf zien welke mogelijkheden er zijn. De aanwezige vrijwilligers kunnen uitleg geven, maar ze kunnen ook meekijken naar de energierekening.

Cursus

De 26 vrijwilligers van Vitis Welzijn hebben een energie-cursus gevolgd. Tijdens deze opleiding kwamen onder andere verschillende manieren om energie te besparen en welke producten daarvoor geschikt zijn aan bod. Hierdoor kunnen de vrijwilligers inwoners adviseren over energie besparen. Bijvoorbeeld door het gebruik van kleine maatregelen en het veranderen van het eigen gedrag. Op de website van Vitis Welzijn staat een overzicht van alle Buurt Informatiepunten en diensten.

Advies

Er zijn in Westland al tien energiecoaches beschikbaar voor een woningscan of technisch advies voor jouw koopwoning. De coaches zijn te vinden op westlandwoontduurzaam.nl. Inwoners kunnen ook bij het Regionaal Energieloket op regionaalenergieloket.nl/Westland zelf informatie opzoeken. Samen met de 26 vrijwilligers van Vitis Welzijn, kunnen Westlanders op verschillende plekken energie-advies krijgen.

Westland Woont Duurzaam is een initiatief van gemeente Westland om Westlanders te motiveren te verduurzamen, zowel particulier als zakelijk. Via de website wordt informatie gedeeld over het thema duurzaamheid en kunnen inwoners vragen stellen. De opleiding voor de vrijwilligers van Vitis Welzijn werd gegeven door samenwerkingspartij groenoverleven.nu in opdracht van Westland Woont Duurzaam.