Foto van de maand april: ‘Acht jongens in een grote tent’

Historie
Wie zijn deze leerlingen van de Pieter van der Plasschool precies?
Wie zijn deze leerlingen van de Pieter van der Plasschool precies? (Foto: HVWK)

De Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul publiceert maandelijks een historische ‘foto van de maand’ op social media, waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Het doel: het verhaal van de foto, bijvoorbeeld de personen die erop staan, achterhalen. In de maand april 2024: acht jongens in een grote tent.

De komende tijd gaan er weer veel leerlingen op schoolreisje. Voor de hoogste klas is er een meerdaags uitje, het schoolkamp. Ook in de jaren zestig en zeventig ging de zesde klas van de lagere school een paar dagen weg. Plaatsen in Noord-Brabant en op de Veluwe waren erg populair.

Begin jaren zestig

De Foto van de maand april van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul laat een aantal jongens, en waarschijnlijk een leraar, zien die poseren voor een grote tent, zo te zien een tipi, in een mooie groene omgeving.

Deze jongens zijn leerlingen van de Pieter van der Plasschool. Bij de foto staat aangegeven dat hij uit het begin van de jaren zestig is, wat het een van de oudste kleurenfoto’s maakt, maar de geruite shirts waren aan het eind van de jaren zeventig ook in de mode.

Reacties

Waar en wanneer vond dit schoolkamp plaats? Wie zijn al deze jongens? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de foto ook in een groter formaat te bekijken.

Foto vorige maand

In de maand maart werd er een foto gepubliceerd onder de titel ‘Jongens waren we, maar aardige jongens’. 

De foto van de 51 jongens en meester De Greef uit de jaren vijftig bleek niet in Wateringen te zijn gemaakt, maar in Loosduinen. En hoewel er vroeger veel familiebanden waren tussen Wateringen en Loosduinen, kwam er geen enkele reactie binnen. De foto is nog te zien op de website en Facebook en reacties zijn zoals altijd van harte welkom.

Informatie en tips

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Historisch spreekuur

Het historisch spreekuur wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand. Op 6 april en 4 mei van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.