Tientallen nieuwbouwwoningen in Maasdijk en De Lier nu op Woonnet Haaglanden

Huis
Artist impression van De Hoeksteen aan de Prinsenlaan.
Artist impression van De Hoeksteen aan de Prinsenlaan. (Foto: Gemeente Westland)

Op Woonnet-Haaglanden staan meerdere nieuwbouwwoningen te huur voor het nieuwbouwproject ‘Wonen Rond De Toren’ op het terrein van het voormalige kerkgebouw de Hoeksteen in Maasdijk en tientallen woningen in het Lierkwartier in De Lier.

Zo zijn er twintig appartementen met twee slaapkamers te huur in de nieuwbouw Liermolen in De Lier. De huurprijzen variëren van €758,64 tot €854,60. De oppervlakte van de woningen is ongeveer 49 vierkante meter. De Liermolen bestaat uit twee gebouwen. Tussen de gebouwen komt groen en zijn er parkeerplaatsen voor de huurwoningen. De appartementengebouwen hebben elk 33 sociale huurappartementen in vijf verschillende woningtypen met 1 of 2 slaapkamers. 

Maasdijk

Voor het nieuwbouwproject “Wonen Rond De Toren” zijn op het terrein van het voormalige kerkgebouw de Hoeksteen in Maasdijk elf appartementen ontwikkeld voor ongeveer 688 euro per maand (inclusief servicekosten). Om te kunnen reageren moeten belangstellenden aan verschillende voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld een maximuminkomen van €44.035,00. Ook gelden er voor sommige woningen voorwaarden zoals een maximum leeftijd (35 jaar) of juist een minimum leeftijd (55 jaar) en een maximum aantal personen. In de advertenties op Woonnet Haaglanden staat verder diverse informatie, zoals ‘Maasdijk is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer’.

De Hoeksteen

De Hoeksteen in Maasdijk werd gebouwd in 1966 als nieuw gebouw voor de Gereformeerde Kerk, tegenover het oude gebouw uit 1905. In 2017 werd besloten dat de Hoeksteen zou worden verkocht. Op zondag 24 mei 2020 werd in De Hoeksteen de laatste dienst gehouden. Het gebouw werd in 2020 afgebroken en werd vervangen door onder meer deze nieuwe appartementen.