Heijers kunnen eigen auto niet kwijt en zijn het zat

Politiek
'Strandgangers, u bent van harte welkom. Maar uw auto niet!', stond op een van de twee borden die HinT plaatste.
'Strandgangers, u bent van harte welkom. Maar uw auto niet!', stond op een van de twee borden die HinT plaatste. (Foto: HinT)

Het strandseizoen is weer begonnen: dat betekent in Ter Heijde een grote toestroom van strandbezoekers die hun auto parkeren op parkeerplaatsen die eigenlijk bedoeld zijn voor de Heijers zelf. Omdat wethouder Pieter Varekamp (VVD, o.a. Mobiliteit) volgens hen beloften niet nakomt over het treffen van verkeersmaatregelen daartegen, is de stichting Huisvesting in Nieuw Ter Heijde (HinT) zelf in actie gekomen.

Omdat er voor het parkeervergunningenseizoen nog geen verkeersmaatregelen zijn getroffen die volgens HinT wel nodig zijn, heeft de stichting zelf twee borden geplaatst. 


Bijschrift - Credit

“Met name een tekort aan vergunningsplaatsen in combinatie met een te grote toestroom van strand bezoekers in het zomerseizoen is er oorzaak van dat de Heijers zelf hun auto niet kwijt kunnen,” leggen zij hun actie uit. “Tel daarbij op het feit dat tal van strandbezoekers de parkeerregels aan hun laars lappen, of vanwege onvoldoende verkeersborden ze er niet duidelijk genoeg op worden gewezen dat er in het dorp sprake is van parkeerplaatsen voor alleen vergunninghouders.” Meer verkeersborden zouden volgens HinT dus al helpen.

‘Als de kippen’

Frappant is dat de twee borden binnen 24 uur door de gemeente Westland zijn verwijderd. Hierop reageert HinT: “Voor het plaatsen van de beloofde borden en andere maatregelen geeft de gemeente niet thuis. Maar voor het weghalen zijn ze er wel als de kippen bij.”

‘Nog niets gebeurd’

“De stichting HinT blijft zich hoe dan ook inzetten voor het realiseren van de verkeersmaatregelen,” besluit HinT, “want de Heijers zijn het zat dat van alles wordt beloofd qua bebording, uitbreiding vergunningenplaatsen, handhaving etc. Terwijl er tot op heden nog niets is gebeurd!”