Aloysiusschool wordt omgevormd tot woonbestemming

Politiek
De Aloysiusschool ontloopt mogelijk de sloop.
De Aloysiusschool ontloopt mogelijk de sloop. (Foto: PR)

Het college van gemeente Westland heeft positief besloten over het gewijzigde conceptplan voor de herontwikkeling van de Aloysiusschool in Monster. In dit plan zal de karakteristieke buitenschil van de school grotendeels behouden blijven. De herontwikkeling voorziet in de transformatie van de Aloysiusschool, die momenteel een maatschappelijke bestemming heeft, naar een woonbestemming voor kwetsbare doelgroepen en senioren in het sociale huursegment.

Het plan omvat ongeveer 13 plaatsen voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking volgens het woonconcept van het ouderinitiatief Stichting VEME. Daarnaast zullen er ongeveer 9 plaatsen beschikbaar zijn voor jongeren met een gedragsstoornis in het autistisch spectrum (ASS) volgens het woonconcept van het ouderinitiatief Stichting Veste. Verder zijn er plannen voor ongeveer 20 appartementen die levensloopgeschikt en circulair zijn, speciaal ontworpen voor senioren. Hierbij gaat de voorkeur uit naar een innovatief woonconcept zoals groepswonen voor ouderen.

Het conceptplan is opgesteld in samenwerking met Wonen Wateringen, de bezwaarmakers die de karakteristieke school wilden behouden, en vertegenwoordigers van de beoogde doelgroepen, waaronder Stichting VEME en Stichting Veste. In het gewijzigde plan zijn ook de aandachtspunten uit de omgeving meegenomen.

Om de plannen toe te lichten, zal er een inloopavond worden georganiseerd waarvoor omwonenden een uitnodiging zullen ontvangen. Tijdens deze avond zal het conceptplan worden gepresenteerd en kunnen omwonenden hun vragen stellen en eventuele zorgen uiten.