SV Honselersdijk overheerst in confrontatie met FC Skillz

Sport
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

In een opmerkelijke match in de 1e Klasse C wist sv Honselersdijk met overtuiging te winnen van de Haagse club FC Skillz. De zon brak door voor de thuisploeg, die desondanks niet kon voorkomen dat de bezoekers uit het Westland hun kansen benutten.

In een sfeer van regen en zon begon FC Skillz met aanvallende ambities, maar hun scherpte voor het doel ontbrak. Aan de andere kant maakte sv Honselersdijk efficiënt gebruik van de geboden kansen. In de zestiende minuut brak Steyn de Bruin de impasse met een prachtige krulbal van twintig meter: 0-1.


FC Skillz toonde veerkracht na deze tegenslag en domineerde het balbezit, maar slaagde er niet in om de 20-jarige doelman Quinten van der Helm te passeren. Sv Honselersdijk daarentegen scoorde twee keer in de 29e en 34e minuut, waarbij Steyn de Bruin zijn hattrick voltooide.

Westlandse defensie

In de tweede helft zakte sv Honselersdijk terug, versterkt door hun voorsprong, terwijl FC Skillz meer controle had over het spel. De thuisploeg worstelde echter met de Westlandse defensie en kreeg weinig ruimte om kansen te creëren. Met nog twintig minuten op de klok ontving FC Skillz een rode kaart, waardoor ze met tien man verder moesten. Sean van der Stap zorgde in de negentigste minuut voor de definitieve 0-4.

SV Honselersdijk verliet het veld als verdiende winnaar en voegt zich met deze overwinning bij de koplopers. FC Skillz moet deze harde les omzetten in kracht en veerkracht in hun promotiecampagne in de regionale eerste klasse.

Bron: Haaglanden Voetbal