Jutta Leerdam verlaat Schaatsteam Jumbo: ‘Tijd voor iets anders’

Sport
Afbeelding
(Foto: Archief/NOS)

Na twee jaar trouwe dienst bij Schaatsteam Jumbo neemt Jutta Leerdam afscheid van het team. Het vertrek komt na een impasse in de onderhandelingen over een nieuw contract tussen de 25-jarige topschaatsster en de ploeg, zo bevestigt commercieel directeur Sven Kramer namens Jumbo. Dit nieuws volgt op Leerdams eerdere aankondiging op sociale media waarin ze aangaf toe te zijn aan iets nieuws in haar carrière.

“We hebben Jutta een zeer mooi aanbod gedaan om de samenwerking voort te zetten”, verklaarde Kramer tegen De Telegraaf. “Maar wij proefden vanuit Jutta niet de overtuiging en het commitment dat in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen zijn. Daarop hebben wij vorige week besloten de gesprekken te stoppen en de samenwerking te beëindigen.”

Reactie Jutta

Leerdam, die eerder twee jaar voor een eigen ploeg schaatste voordat ze in 2022 de overstap maakte naar Schaatsteam Jumbo, reageerde op Instagram: “Ik wilde even laten weten dat ik komend seizoen niet in het geel zal schaatsen. Ik heb op dit moment in mijn carrière iets anders nodig.” Ze bedankte haar coaches, fysiotherapeuten, teamgenoten en sponsoren voor de geweldige tijd bij Jumbo.

De toekomst van Leerdam lijkt mogelijk bij Team IKO te liggen, waar ze momenteel in gesprek is. Coach en ploegeigenaar Martin ten Hove bevestigt dat er goede gesprekken gaande zijn, maar benadrukt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen.

Toekomst Schaatsteam Jumbo

Het vertrek van Leerdam werpt vragen op over de toekomst van Schaatsteam Jumbo en of er financiële ruimte komt om nieuwe schaatsers aan te trekken. Kramer blijft echter gefocust op de korte en lange termijn doelen van het team, met het oog op de komende kampioenschappen en de toekomst in 2030.