Westlandia (zaterdag) triomfeert in Westland Cup na penalty’s

Trainer Theo Verbeek.
Trainer Theo Verbeek. (Foto: F. Dobbe)

Na een zenuwslopende kwartfinale in de Westland Accountancy Cup heeft Westlandia Zaterdag zich weten te plaatsen voor de halve finale door Lyra te verslaan via strafschoppen. Het duel eindigde in een gelijkspel van 1-1, waarna Westlandia zegevierde in de penaltyserie.

Het duel vond plaats op het veld van buurman vv Naaldwijk. In de eerste helft domineerde Westlandia, maar slaagde er niet in om de doelman van Lyra echt onder druk te zetten, resulterend in een 0-0 stand bij rust.

Leiding

Na de pauze nam Westlandia al snel de leiding dankzij een doelpunt van invaller Stefan Bron, maar Lyra wist terug te komen met een gelijkmaker van Dyon Lemckert, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan.

Met geen doelpunten meer in de resterende speeltijd, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Westlandia toonde opnieuw hun vaardigheid vanaf de stip, waarbij ze alle vijf strafschoppen benutten, terwijl doelman Tim Janssen van Westlandia de vijfde strafschop van Lyra wist te stoppen.

Trainer Theo Verbeek’s team heeft nu nog twee kansen op glorie, zowel in het Haaglanden Voetbal Toernooi als in de Westland Accountancy Cup, waar ze in de halve finale zullen uitkomen tegen sv Honselersdijk.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal