Deze 10 dingen kun je doen op Hemelvaartsdag 2024 in regio Westland

Uitgaan
Fresh Dance in Den Hoorn.
Fresh Dance in Den Hoorn. (Foto: GvW-T)

Van dansen in de ochtenddauw in Den Hoorn, politiestenen zoeken in De Lier, tot feesten op het strand van Hoek van Holland: op Hemelvaartsdag 2024 is er genoeg te doen in het Westland en de regio. Naast gewoon lekker een terrasje pakken natuurlijk. Wij zetten tien activiteiten in de buurt voor je op een rij.

1. Happy stones zoeken

Voor wie iets leuks zoekt om met de kinderen te doen: Politie Westland verstopt van maandag 6 tot en met donderdag 9 mei happy stones op diverse plekken in het Westland en Midden-Delfland. Kinderen en volwassenen kunnen op zoek gaan naar deze kleine, gekleurde stenen. De politie deelt op Facebook elke ochtend tips over waar ze te vinden zijn. Eenmaal gevonden, hoeven de gelukzoekers deze niet in te leveren, maar mogen ze de steen houden als een vrolijk aandenken aan deze bijzondere dag.

2. Strandopening ‘s-Gravenzande

Hemelvaartsdag wordt een dag vol feest en plezier bij Zeevonq Outdoor in ‘s-Gravenzande: dé Westlandse strandopening. Het strandfeest, exclusief voor 23-plussers, is helaas volledig uitverkocht. Van 13:00 tot 21:00 uur kunnen bezoekers genieten van heerlijke muziek van DJ’s, verfrissende cocktails en nog veel meer.

3. Internationale Kattenshow Felikat in De Lier

Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 10 mei staat Sportcentrum Vreeloo in De Lier in het teken van de internationale Kattenshow Felikat, georganiseerd door de oudste FIFe kattenvereniging van Nederland, Felikat, die haar 90-jarig bestaan viert. Bewonder een verscheidenheid aan kattenrassen, waaronder de majestueuze Maine Coon, de elegante Oosters korthaar en langhaar, de exotische Bengaal, en nog veel meer. Een ideale gelegenheid voor kattenliefhebbers om deze prachtige dieren van dichtbij te bekijken. De show is geopend van 09:30 tot 16:30 uur en de toegangsprijs bedraagt €5,00 per persoon, met een gereduceerd tarief van €2,50 voor kinderen tot 12 jaar en 65-plussers.

4. HemelHop in Naaldwijk

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, wordt D.E. bierbar in Naaldwijk omgetoverd tot een waar bierparadijs tijdens het Craftbeer Festival HemelHop! Van 12:00 tot 21:00 uur kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan ambachtelijke bieren van zowel nationale als internationale brouwerijen. De dag wordt opgeluisterd met muziek, een barbecue en natuurlijk een uitgebreide selectie van de allerbeste bieren.

5. Opening Strandseizoen in Hoek van Holland

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, wordt de traditie van de opening van het strandseizoen voortgezet in Hoek van Holland. Een evenement dat al meer dan zestig jaar teruggaat, belooft opnieuw een dag vol plezier en vertier te worden voor tienduizenden bezoekers. De dag begint met een braderie, die bekend staat als de grootste in Zuid-Holland, waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan kraampjes langs de Rivierkant. Vanaf 10:00 uur kunnen bezoekers zich laten verrassen door het aanbod en hopelijk iets vinden naar hun smaak.

6. Salt Market in Scheveningen

Op Hemelvaartsdag vindt de Hemelvaarteditie van de Salt Market plaats in Scheveningen. Deze markt staat bekend als dé lifestylemarkt van de badplaats, waar lokale ondernemers hun unieke producten presenteren. Bezoekers kunnen genieten van een divers aanbod aan goederen terwijl ze zich tegoed doen aan hapjes en drankjes van de plaatselijke horeca. Jong en oud kunnen zich vermaken op deze markt, terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op de Noordzee. Een perfecte gelegenheid om te genieten van het beste dat Scheveningen te bieden heeft op deze feestelijke dag.

7. Golden Tenloop in Delft

Op Hemelvaartsdag wordt traditiegetrouw de Golden Tenloop georganiseerd door AV de Koplopers, de grootste binnenstadsloop van Delft. Dit evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot een vrolijk, sportief en levendig gebeuren in Delft. Elk jaar nemen meer dan 4500 lopers, zowel jong als oud, deel aan een van de vier afstanden die worden aangeboden: 1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km.

Het parcours leidt de deelnemers door de pittoreske straten en langs de historische gebouwen van de prachtige binnenstad van Delft, waardoor ze niet alleen genieten van een sportieve uitdaging, maar ook van de sfeer van de stad. Meer info: www.goldentenloop.nl.

8. Fresh Dance in Den Hoorn

Op Hemelvaartsdag wordt de traditionele dauwtrapochtend in Den Hoorn vervangen door een ritmisch spektakel: Fresh Dance. In de betoverende tuin van Bram en Ingrid van Marrewijk aan de Lookwatering kunnen dansliefhebbers een uur lang losgaan op de beats van DJ Layon Nais. Dit jaar markeert de vijfde en tevens laatste keer dat dit dansfestijn op deze vertrouwde locatie plaatsvindt. De initiatiefnemer, Brenda Kooy, herinnert zich nog levendig hoe ze vijf jaar geleden CultuurStek Den Hoorn benaderde om dit bruisende evenement samen te organiseren. Sindsdien is Fresh Dance uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van het culturele leven in Den Hoorn. Deelnemers, zoals Annemiek van Adrichem die al voor de vijfde keer meedoet, roemen de energieke sfeer en de bevrijdende ervaring van samen dansen onder de ochtendzon. Mis deze unieke gelegenheid niet! Voor slechts 6 euro (voorverkoop) of 7,50 euro (aan de deur) kun je deelnemen aan dit dansspektakel. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.cultuurstek.nl.

9. Dorpsveiling in Maasland

Op Hemelvaartsdag viert de Lions Club Maasland een prachtige traditie met de 38e editie van dorpsveiling het Boelhuis. Het pittoreske Pynasplein in Maasland wordt het decor voor een bruisende veiling waarbij de opbrengst gaat naar twee goede doelen: een microkredietproject voor kansarme vrouwen op de Filipijnen en speeltoestellen voor de Maaslandse scholen. Deze veiling is niet zomaar een evenement; het is een echt dorpsfeest waarbij van alles onder de hamer gaat. Van brocante en sieraden tot aan lokale lekkernijen zoals taarten en verse groenten en fruit. Dit jaar is er zelfs een speciale reeks kavels voor kinderen, inclusief gesigneerde boeken en popcorn. Naast de veiling kunnen bezoekers genieten van een sfeervolle markt met bloemen, planten en streekproducten. Vanaf 11.00 uur zijn alle liefhebbers van harte welkom om mee te bieden op de veilingstukken. Voor een voorproefje van wat er geveild wordt, kun je terecht op www.boelhuis.nl.

10. IM Ton Boevink Veteranentoernooi

Wie een potje live voetbal wil aanschouwen, moet op Hemelvaartsdag in Den Haag zijn. Dan brengt ODB een eerbetoon aan een van zijn illustere leden, Ton Boevink, met het IM Ton Boevink Veteranen 7 tegen 7-toernooi. Veertien teams, waaronder bekende clubs als Celeritas, Duindorp sv en Vredenburch, zullen de Alberdastraat in Den Haag laten trillen van voetbalplezier. Ton Boevink, een gerespecteerde figuur in het Haagse voetbal, wordt op deze dag geëerd voor zijn bijdrage aan de sport. Het toernooi begint om 10:30 uur, gevolgd door de prijsuitreiking om 15:00 uur. Na de sportieve inspanning is er tijd voor de bekende derde helft met live-muziek.

Ook een tip? Mail hem naar de redactie via redactie.westland@rodi.nl onder vermelding van ‘Hemelvaartsdag’.