Aad van der Zalm begon als tomatenplukker en werd miljonair

Zakelijk
Aad van der Zalm uit Naaldwijk, nu woonachtig in Berkel en Rodenrijs, schreef een boek over zijn succesvolle businessmodel.
Aad van der Zalm uit Naaldwijk, nu woonachtig in Berkel en Rodenrijs, schreef een boek over zijn succesvolle businessmodel. (Foto: Susan Rozemeijer)

Hij was 15 jaar lang tomatenplukker, maar werd door een goed businessmodel miljonair: Aad van der Zalm uit Naaldwijk, oprichter van uitzendorganisatie WerkTalent. Over het geheim van zijn succes schreef hij een boek, dat hij dinsdag 6 juni presenteerde.

Het door Aad opgerichte WerkTalent kent momenteel 23 vestigingen in heel het land en heeft honderd vaste medewerkers in dienst. Aanvankelijk begon het bedrijf als uitzendbureau voor tuinbouwpersoneel in Rotterdam, onder de naam ‘De Uitzendspecialist’. Rond 2013 werd de naam veranderd in WerkTalent, omdat het bedrijf zich ook ging richten op andere segmenten dan tuinbouw- en productiepersoneel en de naam mbo’ers en hbo’ers minder aansprak

Geheim

Dankzij het business partner model, een vinding van Aad van der Zalm zelf, was WerkTalent toen al uitgegroeid tot tien vestigingen. Zijn vondst: hij vertrouwde het beheer van nieuwe vestigingen toe aan mensen die wel de juiste capaciteiten, maar niet genoeg middelen hadden om hun eigen uitzendbureau te starten. Naast een vast salaris kregen ze een percentage van de winst van de vestiging. Dit model is buitengewoon succesvol gebleken. Ook zijn de oorspronkelijke businesspartners nog steeds actief bij WerkTalent.

Miljonair

Tegenwoordig woont Aad in Berkel en Rodenrijs. Hier presenteerde hij dinsdagavond 6 juni zijn nieuwe boek, waarin hij uitlegt hoe het businessmodel precies werkt, met de titel ‘Miljonair in loondienst, Hét businessmodel voor de toekomst’. De boekpresentatie vond plaats bij zalencentrum ‘t Manneke aan de Leeweg.


 Aad van der Zalm presenteerde zijn boek bij ‘t Manneke in Berkel en Rodenrijs. - Susan Rozemeijer

Presentatie

Ten overstaan van een zaal vrienden, familie en zakenrelaties presenteerde hij zijn boek, reikte hij het eerste exemplaar uit aan algemeen directeur Marjolein, las hij een hoofdstuk voor en signeerde diverse exemplaren. ‘Miljonair in loondienst’ is vanaf 8 juni verkrijgbaar bij de boekhandel en Managementboek.nl. Aad is ook elke zondagavond om 20.30 uur te zien bij het tv-programma Million Dollar Island van SBS6.