Eerste sleutel uitgereikt van nieuwbouwwoningen Sportlaan in De Lier

Zakelijk
Wilfried Stribos (links op de foto), directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade reikt de symbolische sleutel uit aan Brendan Hartlen.
Wilfried Stribos (links op de foto), directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade reikt de symbolische sleutel uit aan Brendan Hartlen. (Foto: Fotostudio Vlekke)

De symbolische eerste sleutel van het project Sportlaan is uitgereikt. Het nieuwbouwproject met 42 sociale huurappartementen en 20 vrije sector huureengezinswoningen biedt een gevarieerd woningaanbod voor verschillende doelgroepen. De sleutel werd door Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade, met trots overhandigd aan de gelukkige bewoner.

De nieuwe woningen, die door diverse duurzame toepassingen energielabel A++ hebben, beloven niet alleen comfortabele woonomstandigheden, maar ook lagere energiekosten voor de bewoners, licht Arcade Wonen toe. De 42 sociale huurappartementen liggen in een vijflaags appartementengebouw. Er zijn drie verschillende typen driekamerappartementen met een gebruiksoppervlak van circa 70 m2 en een balkon. De bijbehorende voorzieningen, zoals een overdekte parkeerplaats, een algemene fietsenberging en een scootmobielruimte, zijn ontworpen om het gemak van de bewoners te bevorderen. De eengezinswoningen met drie verdiepingen en een gebruiksoppervlak van bijna 100 m2, beschikken over moderne voorzieningen en een eigen achtertuin met berging.

Duurzame toepassingen

Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij Arcade. “Ik ben verheugd over de oplevering van dit project met duurzame, comfortabele en betaalbare woningen. De inspanningen om deze woningen gasloos te maken en te voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals zonnepanelen en warmtepompen, dragen bij aan een groenere toekomst en lagere energiekosten voor de bewoners. Namens het hele team van Arcade wil ik de nieuwe bewoners van harte feliciteren met hun nieuwe thuis.”

Zes jaar gewacht

Brendan Hartlen, een 27-jarige beveiliger, ontving gisteren de sleutel van zijn nieuwe appartement. Na bijna zes jaar ingeschreven te hebben gestaan bij Woonnet Haaglanden, is het nu eindelijk zover voor Brendan. Gedurende zijn zoektocht naar een woning heeft Brendan actief gereageerd op woningen in zowel Westland als daarbuiten. “Hoewel ik momenteel nog geniet van de gezelligheid bij mijn ouders, kijk ik ontzettend uit naar mijn eigen stek. Ik ben superblij dat ik in De Lier blijf wonen en kan niet wachten om te verhuizen, maar eerst moet ik nog van alles kopen voor mijn nieuwe huis”, vertelt Brendan enthousiast.

Over Arcade

Arcade is een woningcorporatie en de grootste verhuurder in Westland. Ze hebben bezit in de kernen Ter Heijde, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg, Poeldijk, Naaldwijk, De Lier en Honselersdijk en zijn actief in Den Haag. Meer informatie is te vinden op www.arcadewonen.nl.