Naaldwijkse BSO-kinderen krijgen 210 slingers van Het Westerhonk

Zorg
Roxy, Lilliana, Lilou, Luuk en Suna van BSO 2Pinguïns in Naaldwijk namen woensdag maar liefst 210 handgemaakte vlaggenlijnen in ontvangst bij dagbesteding De Hooge Hoed.
Roxy, Lilliana, Lilou, Luuk en Suna van BSO 2Pinguïns in Naaldwijk namen woensdag maar liefst 210 handgemaakte vlaggenlijnen in ontvangst bij dagbesteding De Hooge Hoed. (Foto: PR)

Roxy, Lilliana, Lilou, Luuk en Suna van BSO 2Pinguïns in Naaldwijk namen woensdag maar liefst 210 handgemaakte vlaggenlijnen in ontvangst bij dagbesteding De Hooge Hoed. De dames met een licht verstandelijke beperking klaarden voor Kinderopvang 2Samen een uitdagende klus in ‘hun blokhut’ in Tuincentrum De Carlton.

Pedagogisch medewerker Mariska: “2Samen is een gezonde kinderopvang waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. We vonden bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk de milieuvriendelijke en meer brandveilige versiering die we al lange tijd zochten. We wilden liever geen plastic of papieren vlaggen meer. Bovendien gaan deze stoffen exemplaren jaren mee!. Door onze huisstijlkleuren en letters, cijfers en symbolen van vilt, herken je ons direct. Of je nu bij één van onze 70 locaties of kantoren binnenstapt of ons ontmoet bij een bijeenkomst in Den Haag en Westland.” Begeleider Patricia van De Hooge Hoed: “Geweldig om de passie te zien bij de dames tijdens het werk. ‘Dat zijn er bijna duizend’, riep de een. ‘De kleur roze is af, op naar groen’, zei de ander. Over één ding waren ze het in ieder geval allemaal eens: er moet feest gevierd worden met de kinderen, want dat hoort bij slingers.”


“Door ontmoetingen leren we van elkaar”.

Perfecte match

Mariska: “Dagbesteding De Hooge Hoed pakte de opdracht met beide handen aan. Dat is mooi. Maar wij hebben juist ook bewust voor hen gekozen. 2Samen heeft namelijk geen winstoogmerk, investeert in de ontwikkeling van kinderen en hun buurt en werkt samen met andere maatschappelijke organisaties in de wijken van onze locaties in Den Haag en Westland. Ik zie vandaag weer hoe open en eerlijk de kinderen van 4 tot en met 8 jaar en deze cliënten met een beperking met elkaar omgaan. Hoe welkom de kinderen zich voelen, hoe ze een inkijkje krijgen in het reilen en zeilen bij een dagbesteding en hoe ze uitleg krijgen over het maken van ‘hun’ slingers. Dan zie ik waar we het voor doen. Dit is een perfecte match. Door ontmoetingen leren we van elkaar!”