Natuursteen: een échte eyecatcher!

Accessoires
Als je voor een duurzame én luxe uitstraling wilt gaan, is natuursteen de juiste keuze!
Als je voor een duurzame én luxe uitstraling wilt gaan, is natuursteen de juiste keuze! (Foto: Adobe Stock)

Wil je jouw huis graag een klassieke look geven, maar weet je niet hoe? Ontdek natuursteen! Of je nu gaat voor een natuurstenen vloer of vensterbank; de opties zijn eindeloos. Wij geven inspiratie.

Als je jouw nieuwe woning wilt inrichten maar twijfelt over de interieurstijl, dan biedt natuursteen een uitkomst. Dit materiaal past namelijk goed bij élke woonstijl.

Natuursteen meubels en accessoires

Een mooie plek om natuursteen te verwerken is de keuken. Een werkblad van natuursteen creëert bijvoorbeeld een minimalistische, chique look. Overigens staat het niet alleen mooi: natuursteen is ook nog eens hittebestending en krasbestending. Wel zo handig, want een werkblad moet tegen een stootje kunnen.


Natuursteen staat ook schitterend in de badkamer. Je kunt het gebruiken voor de vloer, muur en wasbak. Zorg wel dat je de juiste steen én de juiste afwerking kiest. Laat je adviseren door een specialist.   

Wist je dat je ook accessoires van natuursteen kunt aanschaffen? Denk aan een mooie salontafel, of een moderne bijzettafel. Als je voor een duurzame én luxe uitstraling wilt gaan, is natuursteen de juiste keuze! Marmer is bijvoorbeeld een kalkhoudende natuursteen. 

Prijs natuursteen

Natuursteen is prachtig, maar prijzig. Dit verschilt uiteraard per natuursteensoort en de kwaliteit. Als je low-budget wilt gaan, ontdek dan tegels of vloeren met een natuurstenen look. Deze zijn gemaakt van een goedkoper materiaal, maar daar zie je niks van.


Natuursteen schoonmaken

Let goed op wanneer je natuursteen wilt schoonmaken. Gewone schoonmaakmiddelen bevatten bijtende stoffen, die het natuursteen kunnen beschadigen. Gebruik daarom lauwwarm water en een natuurlijke zeep met een lage pH-waarde. Laat antikalkproducten ook liggen. Zo blijft het natuursteen langer mooi, en dat is lekker duurzaam.

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!