Zó voorkom je krassen op de inductieplaat

Accessoires
Wij geven tips hoe je krassen kunt voorkomen.
Wij geven tips hoe je krassen kunt voorkomen. (Foto: Adobe Stock)

Een inductieplaat is ontzettend handig, maar ook gevoelig voor krassen. Zonde! Wij geven tips hoe je krassen kunt voorkomen.

Wil je de inductiekookplaat schoonmaken? Dan is het slim om een microvezeldoekje te gebruiken. Deze zijn superzacht en kunnen absoluut geen krassen veroorzaken. Maak daarnaast een lekker sopje met warm water, en doe hier een beetje afwasmiddel zonder citroen bij. 

Schurende schoonmaakmiddelen, soda en schuursponsjes kun je beter laten staan wanneer je jouw inductieplaat schoonmaakt. 

Krassen voorkomen op de inductieplaat

Ben je lekker aan het koken en wil je jouw gerecht wat meer smaak geven met zout? Let dan op dat je het zout niet naast je pan strooit! Als de korrels onder je pan belanden, kunnen ze krassen veroorzaken op de inductieplaat. Dit gebeurt vooral wanneer je met pannen gaat schuiven. Deze pannen kunnen een ruwe onderkant hebben, wat de inductieplaat kan beschadigen. 

Tip: til de pan op als je deze wilt verplaatsen. Heb je toch geknoeid met zout? Maak de plaat dan schoon met een microvezeldoekje.  

Inductieplaat schoonmaken

Heb je last van aangekoekte etensresten? Dit kun je makkelijk verwijderen met een kookplaatkrabber. Dit product maakt lekker makkelijk schoon én laat geen krassen achter. Handig! Je shopt een kookplaatkrabber o.a. hier

Inductieplaat beschermen

Als je niet aan het koken bent, kun je de inductieplaat beschermen met een inductiebeschermer. Dit is een soort placemat, die je over de inductieplaat legt. Deze beschermers komen in verschillende materialen en designs. Tip: kies een mooi neutraal design dat bij het interieur jouw keuken past. Je shopt een inductiebeschermer o.a. hier

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!