Was drogen in de winter: 4 makkelijke tips

Accessoires
Tip 1: ontdek de magische kracht van droogballen!
Tip 1: ontdek de magische kracht van droogballen! (Foto: Adobe Stock)

De was drogen in de winter? Dat duurt meestal (veel) te lang. In de zomer hang je alles lekker buiten, maar hoe droog je de was snel in de winter? Check deze vier handige tips!

Was drogen in de winter: tip 1

Ontdek de magische kracht van droogballen! Een droogbal is een wollen bal die je in de droger doet. Dit verkort de droogtijd met maar liefst 25%. Dat scheelt weer stroom! Daarnaast verzachten ze de was, verkorten de droogduur, halen kreukels uit het textiel, zijn antibacterieel én voorkomen dat kattenharen niet aan kleding blijven plakken. Een droogbal van schapenwol gaat 1000 droogbeurten (!) mee. 

Tip: druppel wat etherische olie op de drogerbal om je wasgoed heerlijk te laten ruiken!


Was drogen in de winter: tip 2

Een wasrek is de perfecte manier om was te drogen als je geen droger wilt gebruiken. Als de luchtvochtigheid van de kamer niet te hoog is, droogt de was goed. Een logeerkamer, de overloop of een ongebruikte kamer zijn goede locaties. Tip: hang snel drogende kleding in het midden, en langzaam drogende kleding aan de uiteinden van het rek. Leg spijkerbroeken over de verwarming. Tip: ventileer goed, want een wasrek zorgt snel voor vocht en schimmel in huis!

Als je graag van makkelijk houdt, dan is het verwarmde droogrek een aanrader. Check bijvoorbeeld deze van Herzberg. Een goed alternatief voor een droger.


Was drogen in de winter: tip 3

Merk je dat de was binnen niet goed droogt? Dan biedt de luchtontvochtiger een uitkomst. Sommige luchtontvochtigers zijn zó geavanceerd dat ze kleding kunnen drogen door overtollig vocht uit de lucht te verwijderen. Lekker snel en praktisch dus. Ontdek bijvoorbeeld de Clean Air Optima


Was drogen in de winter: tip 4

Vriest het flink in de winter? Dan kun je de was vriesdrogen. Dit is een onbekende maar magische truc! Het voordeel daarvan is dat de was lekker zacht én kreukloos wordt. Het duurt misschien een paar uur langer dan je gewend bent, maar het resultaat zal er zijn. Kortom: draai je ‘s ochtends een was, dan kun je dit de hele dag buiten laten hangen. Het proberen waar, zeker als je deze winter niet (veel) stookt. 

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!