De tv ‘verbergen’ in de woonkamer: 4 tips

Accessoires
Met déze handige tips valt jouw tv niet meer op in de woonkamer.
Met déze handige tips valt jouw tv niet meer op in de woonkamer. (Foto: Adobe Stock)

De televisie ‘verbergen’ in de woonkamer: hoe pak je dat aan? Lekker Netflixen is fijn, maar zo’n groot zwart beeldscherm verpest wel een beetje het interieur van de woonkamer. Gelukkig zijn er slimme manieren om de tv in de woonkamer te verbergen. 

Televisie verbergen woonkamer

Een slimme manier om te zorgen dat je televisie ‘blend’ met de woonkamer: een tv-schilderij. Het frame van de tv lijkt op een scherm. Zodra je de tv uitzet kies je een mooi schilderij uit; je kunt dus variëren en elke dag wat nieuws kiezen! Tip: ga voor een mooi kunstwerk dat past bij je bank of tv-meubel. 

Tv verbergen achter wand

Je kunt de tv ook hangen achter een verschuifbare wand. Plaats een uitstekend wandpaneel naast de tv, dat je voor de tv kunt schuiven via een rolsysteem. Tip: zorg dat het wandpaneel dezelfde kleur als de rest van de muur heeft. Wil je het meer laten opvallen, ga dan voor een vrolijk behangetje of een naturelle kleur (groentinten zijn trending in 2023!). Je kunt de televisie ook in een kast verbergen. Denk aan een grote kast, waar de tv helemaal in past. Ga bijvoorbeeld voor een moderne kast met deurtjes, zodat de tv uit het zicht is als je er niet naar kijkt.


Tv verbergen via schilderij

Als je niet naar een digitaal schilderij wilt kijken, kun je de televisie verbergen achter een schilderij. Zeker als je niet zo vaak tv kijkt, is dit een fijne oplossing. Er zijn verschillende slimme systemen waarmee je het schilderij opzij kunt rollen of schuiven. Zo hoef je het er niet elke keer af te halen. Win-win! 

Televisie verbergen muur

Houd je van donkere kleuren in het interieur? Dan kun je de muur achter de tv dezelfde zwarte kleur geven. Gaat het om een lange muur? Het kan vrij heftig ogen om zo’n groot deel van de muur zwart te maken. Daarom kun je ook spelen met diepte en de muur in een mooie donkerblauwe- of groene tint schilderen. Zo valt de tv minder op, maar is het niet zo’n groot ‘zwart’ blok waar je tegenaan kijkt. 

Welke tip ga jij toepassen?


Meer inspiratie? 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!