Interieurstylist inhuren? Dít zijn de voordelen

Accessoires
Hoe zorg je ervoor dat jouw interieur geen ratjetoe wordt? Volg deze tips.
Hoe zorg je ervoor dat jouw interieur geen ratjetoe wordt? Volg deze tips. (Foto: Adobe Stock)

Als je jouw woonruimte wil inrichten, kan het moeilijk zijn om alles met elkaar te combineren. Soms heb je behoefte aan wat hulp, want van al die keuzes krijg je spontane stress. In dat geval kan het interieuradvies van een professionele stylist je helpen. 

Nieuwsgierig wat de voordelen van een interieurstylist zijn? Je ontdekt het in dit artikel! 

Voordelen interieurstylist

Het uitzoeken van losse meubels en accessoires is vaak niet zo moeilijk. De grote kunst is om er één geheel van te maken. Want hoe zorg je ervoor dat het geen ratjetoe wordt? Als je moeite hebt om er één geheel van te maken, kan een interieurstylist dé oplossing voor jou zijn. 

Hoe zorg je ervoor dat het geen ratjetoe wordt?

Als je met een interieurstylist wil samenwerken, zal hij of zij eerst bij jou nagaan wat je mooi vindt. Dit kan vaak via een moodboard, een woontest of door te laten zien welke woonstijlen jij mooi vindt. Je kunt lekker met Pinterest aan de slag, of mooie plaatjes uit woonmagazines knippen. Het is slim om alvast in woonwinkels te kijken en verschillende woonstijlen te ervaren. Zo proef je de sfeer van verschillende inrichtingen, materialen en stoffen. In het interieuradvies combineert een binnenhuisstylist de elementen die je mooi vindt én zorgt hij of zij voor een samenhangend geheel.

Waarom een interieurstylist? 

Nu denk je misschien: wat doet een interieurstylist precies? Een interieurstylist stelt - nadat jij jouw woonwensen hebt laten zien - het kleurpalet samen, bepaalt de woonstijl, de stijl van de meubels en de verschillende materialen, het verlichtingsplan en meer. Uiteindelijk voel je je pas écht thuis in een huis met persoonlijke spullen en sfeervolle items, dus ook hier wordt rekening mee gehouden bij het interieuradvies. 

Bij het advies voor de interieurinrichting gaat een binnenhuisstylist een stapje verder. Als jouw woonruimte onhandig is ingedeeld, dan zal de interieurstylist een betere indeling voorstellen. Op die manier laat je geen enkele ruimte onbenut en haal je het maximale uit jouw vierkante meters!


Kleurstylist interieur

Waar jij vaak de voorkeur geeft aan vertrouwde opties, durft een stylist een stap verder te gaan. Met de nieuwe inzichten van een stylist en advies over woninginrichting is het minder spannend om buiten je comfortzone te treden. De stylist toont je de mogelijkheden, waardoor je opeens kiest voor dat grofgebreide vloerkleed of een muur verft in een felle kleur. Waar je voorheen op veilig speelde, word je nu uitgedaagd. Maak kennis met je nieuwe comfortzone!

Voordelen interieurstylist 

Uiteindelijk draait alles om het creëren van woonplezier, zowel voor jezelf als je medebewoners. Jouw woonproject begint met deskundig advies over de inrichting, waar je samen met de stylist aan hebt gewerkt, totdat alles in huis op de juiste plek staat én de juiste kleur heeft. Als je in zo’n fijne ruimte thuiskomt, zul je telkens weer een gevoel van vreugde ervaren. De woning voelt knus en sfeervol aan. Alles is in harmonie, van de muurkleuren tot de keukenaccessoires. Kortom: jij kunt weer jarenlang genieten van dit nieuwe interieur!

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!