Met déze hacks wordt duurzaam leven een stuk leuker!

Duurzaam
Duurzaam leven is een stuk makkelijker dan je denkt!
Duurzaam leven is een stuk makkelijker dan je denkt! (Foto: Adobe Stock)

Duurzaam oftewel ‘groen’ wonen wordt steeds belangrijker. Bij Rodi Wonen delen we elke donderdag een fijne duurzaamheidstip. Met déze hacks wordt duurzaam leven een stuk leuker!

Duurzaam leven is makkelijker dan je denkt. Met kleine stappen kom je al een heel eind. Ja, ook zónder dat je daarvoor op comfort hoeft in te leveren!

Herbruikbare wattenschijfjes

Herbruikbare wattenschijfjes kun je makkelijk gebruiken. Je gooit ze niet weg, maar maakt ze schoon. Zacht voor je huid én goed voor je portemonnee. Binnen een paar seconden was je het herbruikbare wattenschijfje weer vlekvrij. Fijn!

Shop lokaal

Ja, grote webwinkels zoals Bol.com zijn lekker makkelijk om bij te bestellen, maar daardoor raken kleine ondernemers hun klanten kwijt. Kortom: support your local business en koop je groenten, fruit en kleding bij lokale ondernemers. 

Shop in je eigen kast

Heb je de neiging om vaak nieuwe kleren te kopen? Shop eens in je eigen kast! Vaak vergeet je door alle nieuwe aankopen wat je twee maanden geleden hebt gekocht (’hé, dat shirtje heb ik ook nog!’). Zonde als dit met kaartje en al in de kast blijft liggen. Nog een tip: ruil kledingstukken die je niet meer draagt met een goede vriend(in), of breng ze naar een vintage kledingwinkel. 

Afval scheiden

Het klinkt zo normaal, maar nog lang niet iedereen doet aan afvalscheiding. Kijk of het bij jou in de buurt mogelijk is om plastic afval te scheiden. Wel zo duurzaam, want plastic is niet afbreekbaar, maar breekt af in steeds kleinere stukjes: microplastics. Dit belandt in ons drinkwater en voedsel.

Vermijd plastic tasjes

Neem altijd je eigen tas mee, zodat je niet last-minute bij de supermarkt een plastic tasje hoeft te kopen. Deze belanden namelijk vaak in het milieu. Veel supermarkten hebben tegenwoordig ook plasticvrije tasjes, speciaal voor groenten en fruit. Handig en duurzaam!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!