Besparen op gas: handige tips

Duurzaam
Hoge energierekening? Wij geven handige bespaartips!
Hoge energierekening? Wij geven handige bespaartips! (Foto: Adobe Stock)

De energierekening wordt in 2022 steeds hoger. Daarom is het slim om op gas te besparen. Wij geven handige bespaartips!

Tip 1: goede isolatie is de basis. Dit houdt de warmte in huis vast. Hierdoor hoef je minder vaak de verwarming hoog te zetten, waardoor je minder gas verbruikt. Handig! Wist je dat als je één dak van jouw woning goed isoleert, dit jaarlijks zo’n 600 euro aan energiekosten scheelt?

Simpele tips om goed te isoleren: plaats tochtstrips bij de ramen en deuren en ventileer regelmatig. Door goed te ventileren wordt een huis sneller warm. Kortom: zet die ventilatieroosters lekker open!

Bespaartip: warme voeten

Tip 2: heb je de kachel aangezet, maar lijkt het of de woning maar niet warmer wordt? Dat kan door een koude vloer komen. Als je koude voeten hebt, is de gevoelstemperatuur gelijk een stuk koeler. Een handige tip: leg een vloerkleed neer of trek warme slofjes aan. Hierdoor krijg je het al snel een stúk warmer (en hoef je minder vaak te stoken!)

Bespaartip: douchen

Tip 3: sta je normaal gesproken een halfuur onder de behaaglijk warme straal? Reduceer dit naar zo’n tien minuten. Dit zal even wennen zijn, maar het is een stuk beter voor het milieu én voor je huid. In het douchewater zit veel kalk; dit droogt de huid uit. Vind je het lastig om de tijd in de gaten te houden? Installeer dan een douchetimer of een waterbesparende douchekop. Hierdoor bespaar je automatisch. Handig! Je kunt uit verschillende modellen en typen kiezen. Vraag naar de mogelijkheden bij een sanitairwinkel. 

Bespaartip: duurzaam verwarmen

Tip 4: ontdek het draadloze warmtekussen! Dit houdt je niet alleen warm, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Door de diepe indringing van de straling wordt je bloedcirculatie verbeterd en eventuele pijn en gewrichtsstijfheid verminderd. Kortom: jij voelt je lekker uitgerust terwijl jouw hele lichaam ontspant door de warmte. Het is ook nog eens duurzaam, want alleen jijzelf wordt verwarmd (in plaats van de hele kamer). Dit bespaart weer energie!  

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!