Duurzaam schoonmaken: 5 tips

Duurzaam
Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen van plastic.
Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen van plastic. (Foto: Adobe Stock)

Hoe maak je jouw woning op duurzame wijze schoon? De duurzame trend zet zich steeds verder door, ook in het interieur. Zo heb je niet alleen heerlijke duurzame verzorgingsproducten voor in de badkamer, maar ook ‘groene’ schoonmaakmiddelen. Minder plastic, meer natuurlijke ingrediënten. Fijn!

Duurzaam schoonmaken: tip 1

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen van plastic. Lekker boenen wordt een stúk leuker met ecologische middelen. Duurzame schoonmaakmiddelen kopen? Ontdek bijvoorbeeld SophieGreen: natuurlijke ingrediënten, 99,9% biologisch afbreekbaar en dierproefvrij. Merken zoals Oceansaver, Klok, HappySoaps en Marcel’s GREENSOAP verkopen ook natuurlijke schoonmaakmiddelen. De verpakkingen zijn vaak gemaakt van gerecycled plastic. 

Duurzaam schoonmaken: tip 2

Ga je liever voor simpele middeltjes? Groene zeep, natuurazijn en baking soda werken minstens net zo goed. Veilig in gebruik, niet schadelijk voor het milieu én het zorgt voor een blinkend schoon resultaat. Plus: het is nog goedkoop ook!

Duurzaam schoonmaken: tip 3

Ventileren is belangrijk om toxische stoffen in je huis te laten verdwijnen. Niet alleen duurzaam, maar ook goed voor je eigen gezondheid. Kortom: zet lekker die roosters en ramen open, zodat het kan luchten. Doe dit ook in de winter. Sluit het raam op tijd om te voorkomen dat het fris wordt. 

Duurzaam schoonmaken: tip 4

Vervang kunstmatige luchtverfrissers voor een natuurlijke variant. Bloemen in huis zorgen sowieso al voor een heerlijke geur. Water en etherische olie doen het ook goed. Frisse buitenlucht doet wonderen om muffe geurtjes te laten verdwijnen.

Duurzaam schoonmaken: tip 5

Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel; dat is zonde. Bij geconcentreerde schoonmaakproducten kom je met een klein beetje een héél eind.

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!