Wat is het verschil tussen een studio en appartement?

Huis
Een studio of appartement; wat past beter bij jou?
Een studio of appartement; wat past beter bij jou? (Foto: Adobe Stock)

Ben je op zoek naar een leuke woning en wil je weten wat het verschil is tussen een studio en appartement? Wij leggen het uit.

Een studio is een eenkamerappartement. Dit houdt in dat je één grote ruimte hebt waar alles in staat; van de keuken en eettafel tot aan het bed. Er is wel een aparte ruimte voor de douche en het toilet, maar dus geen aparte slaapkamer. 

Om het slaapgedeelte en woongedeelte gescheiden te houden, wordt er vaak een afscheiding geplaatst. Dit kan al iets meer privacy geven. Als je het niet fijn vindt dat de visite je bed ziet staan, is een studio misschien niet de juiste woonvorm. Onthoud dat de studio bedoeld is voor één persoon. Wil je graag samenwonen? Dan kun je beter voor een appartement gaan. 

Het verschil tussen een studio en appartement

Een appartement heeft meerdere kamers. Naast de huiskamer heb je minstens één aparte slaapkamer. Je hebt uiteraard een aparte ruimte voor de badkamer en het toilet. Soms heb je ook een afgescheiden keuken of balkon. Omdat je in een appartement meerdere kamers hebt, betaal je vaak meer geld dan voor een studio.

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!